Τέλος του χρόνου η επιστροφή της Τρ. Κύπρου στα χρηματιστήρια

Στο τέλος του έτους αναμένεται η ταυτόχρονη επιστροφή της μετοχής της Τράπεζας Κύπρου στα Χρηματιστήρια της Λευκωσίας και της Αθήνας.

Όπως μεταδίδει το stockwatch.com.cy, η αλλαγή του χρονοδιαγράμματος για επαναδιαπραγμάτευση της μετοχής στις δύο αγορές κατέστη αναγκαία, λόγω των αναμενόμενων αποτελεσμάτων των stress tests και της επικείμενης ετήσιας γενικής συνέλευσης των μετόχων της τράπεζας, στις 20 Νοεμβρίου.

Η πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Δήμητρα Καλογήρου, σε δηλώσεις της στο StockWatch, ανέφερε ότι την ερχόμενη Δευτέρα, 24 ώρες μετά την επίσημη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων των πανευρωπαϊκών αποτελεσμάτων των stress tests από την ΕΚΤ, θα συνέλθει το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, για να λάβει απόφαση σε σχέση με το νέο χρονοδιάγραμμα, που θα τεθεί για επιστροφή της μετοχής της Τράπεζας Κύπρου στα δύο χρηματιστήρια. "Στην ατζέντα του ΔΣ της Επιτροπής την ερχόμενη Δευτέρα, κυρίαρχο θέμα θα είναι η Τράπεζα Κύπρου. Εκ των πραγμάτων, η εξέταση του ενημερωτικού δελτίου της δεν μπορεί να εγκριθεί, καθώς θα πρέπει να περιληφθούν σε αυτό τα στοιχεία, που θα προκύψουν από τα stress tests, τα οποία θεωρούνται ουσιώδη για τους μετόχους και γενικότερα για το επενδυτικό κοινό".

Εκτίμησε, μάλιστα, ότι η ολοκλήρωση της όλης διαδικασίας θα χρειαστεί περίπου 25 μέρες, μετά τη σύγκληση της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης.

Στο ενημερωτικό δελτίο, που αφορά στη δεύτερη φάση της έκδοσης μετοχικού κεφαλαίου σε σχέση με τη διάθεση σε μικρομετόχους (retail investors), μετοχών 100 εκ. ευρώ, έχουν ενσωματωθεί και τα 6μηνιαία οικονομικά αποτελέσματα της τράπεζας.

Η Τράπεζα βρίσκεται εκτός χρηματιστηρίου από τα μέσα Μαρτίου 2013 και έχει ανακοινώσει την πρόθεση της να εισαχθεί και σε άλλα χρηματιστήρια της Ευρώπης.