Αttica Bank: Οι επενδυτές έρχονται, το ΤΣΜΕΔΕ φεύγει

Του Νεκτάριου Β. Νώτη

Η πλέον κρίσιμη ήταν η σημερινή γενική συνέλευση για το μέλλον της Attica Bank, καθώς η διοίκησή της επιχειρεί να ξεκαθαρίσει το τοπίο για να πείσει τους υποψήφιους επενδυτές να βάλουν τα χρήματά τους.

Οι μέτοχοι αποφάσισαν στο πλαίσιο των σημαντικών αυτών εξελίξεων τη διακοπή της σημερινής διαδικασίας, ενώ η συνέχεια αυτής ορίστηκε για τις 10 Νοεμβρίου 2014.

Τραπεζικές πηγές αναφέρουν ότι στην επόμενη προγραμματισμένη γενική συνέλευση θα επιδιωχθεί να επικυρωθεί και επίσημα η προφορική συμφωνία για τη δραστική μείωση της συμμετοχής του ποσοστού του ΤΣΜΕΔΕ στο μετοχικό κεφάλαιο της τράπεζας.

Οι ίδιες καλά πληροφορημένες πηγές, μιλώντας στο news.gr, απέδιδαν την εμπλοκή που προέκυψε με τους υποψήφιους επενδυτές, στο γεγονός ότι η πλευρά του ταμείου των μηχανικών επιδίωκε να διασφαλίσει ότι παρά το γεγονός ότι η συμμετοχή του θα μειωνόταν, θα εξασφάλιζε ταυτόχρονα ουσιαστικότερη συμμετοχή στο μάνατζμεντ.

Έτσι λοιπόν, η γενική συνέλευση καλείται να επισημοποιήσει τη σημαντική μείωση του ποσοστού του ΤΣΜΕΔΕ με ταυτόχρονη απουσία του πλέον από το μάνατζμεντ.

Για να συμβεί αυτό, στην ουσία η διοίκηση της Attica Bank θα ζητήσει, σε συννενόηση πάντα με την Τράπεζα της Ελλάδος, περισσότερο χρόνο για να μπορέσει να συνομιλήσει πάλι με τους υποψήφιους επενδυτές, ενόψει και της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου ύψους 434.000.000 ευρώ. Μάλιστα, στο ίδιο πλαίσιο η διοίκηση της τράπεζας φέρεται αποφασισμένη να βάλει στην άκρη τις αγκυλώσεις που υπήρχαν στη λειτουργία της τράπεζας και να προχωρήσει σε ευρύτερες τομές στην λειτουργική της διάρθρωση με στόχο να εναρμονιστεί με τις καλύτερες δυνατές αρχές εταιρικής διακυβέρνησης.