Η επιτυχία της πρώτης του startup δεν συμπαρέσυρε και την δεύτερη

Η επιτυχία της πρώτης του startup δεν συμπαρέσυρε και την δεύτερη

Η αρχική του ιδέα πουλήθηκε για 85 εκατ. δολάρια, αλλά όλοι απέρριπταν την επόμενη

Παρά την κολοσσιαία επιχειρηματική του επιτυχία, ένας entrepreneur φοβόταν πολύ πως κανείς δεν θα χρηματοδοτούσε τη δεύτερη ιδέα του.

Κι αυτή η ιδέα είναι η πλατφόρμα δημιουργίας μουσικής Splice, η οποία έλαβε τελικά στις αρχές του έτους χρηματοδότηση 57,5 εκατ. δολαρίων!

Μόνο που ο Steve Martocci είχε ακούσει μέχρι τότε «όχι« με τη σέσουλα, ακόμα και από τους επενδυτές που είχε κάνει πλούσιους όταν στα 27 του πούλησε το πρώτο του startup, την GroupMe, στη Microsoft έναντι 85 εκατ. δολαρίων.

Δεν κατηγορεί όμως τους επενδυτές που του γύρισαν την πλάτη στις πρώτες ημέρες της Splice. Μια πειραματική πλατφόρμα μουσικής ενέχει μεγάλο ρίσκο εντός της. Μόνο που αυτός πίστευε ακράδαντα πως υπήρχε αγορά για τη Splice και δεν σκόπευε να εγκαταλείψει την προσπάθεια.

Ο Martocci και ο συνεργάτης του Matt Aimonetti είχαν πάει σε ένα συνέδριο στην Μπογκοτά της Κολομβίας όταν έπεσαν πάνω στον μεγαλοεπενδυτή Adam D'Augelli της νεοϋορκέζικης True Ventures. Και ήταν αυτός ο πρώτος που συμφώνησε να επενδύσει στη μουσική πλατφόρμα, φέρνοντας στο project και τον Andy Weissman της Union Square Ventures.

Οι πρώτες μέρες της Splice μόνο ακύμαντες δεν ήταν και το πράγμα έμοιαζε καταδικασμένο να αποτύχει. Σήμερα η εφαρμογή έχει πάνω από 2,7 εκατ. χρήστες.