Bloomberg : Η Εθνική όρισε συμβούλους για την πώληση της Finans

Τον ορισμό από την Εθνική Τράπεζα τριών επενδυτικών οίκων ως συμβούλων για την πώληση ποσοστού έως 40% της Finansbank, αποκαλύπτει το Bloomberg.

Πρόκειται για την Goldman Sachs, τη Morgan Stanley και τη Bank of America, σύμφωνα με το δημοσίευμα, που επικαλείται πηγές της τράπεζας, οι οποίες μιλούν και για πώληση της τουρκικής θυγατρικής μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Υπενθυμίζονται οι δηλώσεις της αναπληρώτριας διευθύνουσας συμβούλου, Πώλα Χατζησωτηρίου, περί πώλησης του συγκεκριμένου ποσοστού μέχρι το τέλος του 2015. Η κίνηση αυτή μπορεί να αποφέρει περί τα 1,5 δισ. δολάρια στην Εθνική, με βάση τη χρηματιστηριακή αξία της Finans. 

Σημειώνεται ότι η Finansbank συνεισέφερε κατά 497 εκατ. δολάρια (1,1 δισ. τουρκικές λίρες) στα κέρδη της Εθνικής το 2013, δηλαδή 9% χαμηλότερα σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

"Επαναλαμβάνουμε τη θέση μας ότι η τράπεζα θα πουλήσει ένα μειοψηφικό ποσοστό, χωρίς να έχει αποφασιστεί το πότε ή η διαδικασία", απάντησε ο εκπρόσωπος της τράπεζας, Δημήτρης Σπυρόπουλος. Αρνήθηκαν να σχολιάσουν εκπρόσωποι των Finansbank, Goldman Sachs, Morgan Stanley και Bank of America.