Eurobank : Πουλά επιχειρηματικά δάνεια 470 εκ. ευρώ

Με γρήγορες διαδικασίες, η διοίκηση της Eurobank προχωρά στην πώληση χαρτοφυλακίου δανείων στην Ελλάδα. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει ήδη αναθέσει σε ξένη εταιρεία το συμβουλευτικό έργο του συμβούλου για την πώληση χαρτοφυλακίου επιχειρηματικών δανείων, συνολικής ονομαστικής αξίας 470 εκατ. ευρώ. Εκεί, εντάσσονται τόσο ενήμερα, όσο και μη εξυπηρετούμενα δάνεια, που έχει δώσει η τράπεζα σε 150 επιχειρήσεις.

ΤΟ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ

Οι μη δεσμευτικές προσφορές προβλέπεται να κατατεθούν στις 12 Σεπτεμβρίου.

Στη συνέχεια, ανοίγει το data room, για να πάρουν τα ενδιαφερόμενα funds τις πληροφορίες, που χρειάζονται, ώστε να προχωρήσουν στη συνέχεια σε δεσμευτικές προσφορές.

Υπό αυτές τις συνθήκες, η κατάθεση αυτών των προσφορών αναμένεται μέσα στο Νοέμβριο, που σημαίνει ότι η Eurobank θα γνωρίζει τα αποτελέσματα των stress test της Φρανκφούρτης, και με βάση αυτά θα αποφασίσει αν επιθυμεί να τελειώσει με τη διαδικασία. Βέβαια, όπως εκτιμούν έμπειροι αναλυτές, πρόκειται για κίνηση, που αποτελεί μέρος του σχεδίου αναδιάρθρωσης, το οποίο έχουν εγκρίνει οι Βρυξέλλες. 

Πηγές της τράπεζας κάνουν λόγο, πάντως, για πρώιμες συζητήσεις και για μία εκ των εναλλακτικών επιλογών, σχετικά με τη διαχείριση των κόκκινων δανείων.