Ο Βρετανός πρέσβης λατρεύει το ελληνικό γιαούρτι

Ο Βρετανός Πρέσβης Τζων Κίττμερ επισκέφτηκε τη διεθνή εταιρεία γαλακτοκομικών προϊόντων ΦΑΓΕ, της οποίας τα προϊόντα εξάγονται στη Βρετανική αγορά από το 1983 και παραμένουν ιδιαίτερα αγαπητά στους Βρετανούς καταναλωτές, όπως προκύπτει και από τις πωλήσεις, αλλά και από τις δηλώσεις του ίδιου.

Κατά την επίσκεψή του ο κ. Κίττμερ συναντήθηκε με τη διεύθυνση της εταιρείας και ενημερώθηκε για την παγκόσμια εμπορική της δραστηριότητα και την παραγωγική δυναμικότητα που εξυπηρετεί την ολοένα αυξανόμενη ζήτηση στις διεθνείς αγορές.

Στη συνέχεια, ο Βρετανός Πρέσβης ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις της εταιρείας και ενημερώθηκε για τα διάφορα στάδια επεξεργασίας και παραγωγής καθώς και για την πληθώρα των γαλακτοκομικών προϊόντων που διαθέτει η ΦΑΓΕ.

Ο κ. Κίττμερ δήλωσε:

"Οι πρώτες εικόνες που έχω από το ελληνικό γιαούρτι ‘greek yogurt’ ΦΑΓΕ είναι από τα ράφια των Βρετανικών σούπερ μάρκετ, τα χρόνια που ήμουν ακόμα φοιτητής, παθιασμένος για το ελληνικό φαγητό. Με ιδιαίτερη χαρά επισκέπτομαι σήμερα την πρωτοπόρο αυτή ελληνική εταιρία που όχι μόνο διαχρονικά βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της ελληνικής βιομηχανίας αλλά αποτελεί επίσης μία σημαντική εξαγωγική δύναμη για την Ελληνική οικονομία.

Η Βρετανία είναι για τη ΦΑΓΕ μία σημαντική αγορά και το ελληνικό γιαούρτι βρίσκεται στην καρδιά του Βρετανού καταναλωτή.

Με την επίσκεψή μου αυτή σήμερα θέλω να επισημάνω τους ισχυρούς επιχειρηματικούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών που ενδυναμώνονται καθημερινά με νέα επιχειρηματικές ευκαιρίες τόσο για καταξιωμένες διαχρονικά βιομηχανίες όπως η ΦΑΓΕ όσο και για νέες πρωτοποριακές ιδέες που μπορούν να αναπτυχθούν και στις δύο χώρες".

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΦΑΓΕ κ. Κύρος Φιλίππου δήλωσε:

"Καλωσορίζουμε σήμερα στις εγκαταστάσεις μας το Βρετανό πρέσβη κ. Κίττμερ στον οποίο δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσει πως παρασκευάζεται το Ελληνικό Γιαούρτι της ΦΑΓΕ που είναι τόσο δημοφιλές στη Μεγάλη Βρετανία αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη και την Αμερική. Παράγουμε Ελληνικό στραγγιστό γιαούρτι, χωρίς πρόσθετα και συντηρητικά με υψηλές προδιαγραφές ποιότητας και ασφάλειας, ώστε να προσφέρουμε στους καταναλωτές ένα υγιεινό τρόφιμο, υψηλής διατροφικής αξίας. Αυτήν την αξία αναγνώρισαν πρώτοι οι Βρετανοί καταναλωτές, από το 1983 όταν αρχίσαμε τις εξαγωγές προς τη χώρα και έχουν αναδείξει τη Μεγάλη Βρετανία μεγαλύτερη ευρωπαϊκή αγορά για τη ΦΑΓΕ. Η σημερινή επίσκεψη του Πρέσβη αποτελεί για μας αναγνώριση της παρουσίας μας στη Βρετανική αγορά και προσβλέπουμε σε περαιτέρω ενίσχυση της επιχειρηματικής μας δραστηριότητας συνεχίζοντας να επενδύουμε μέσω της θυγατρικής μας FAGE UK".

Η Βρετανική αγορά "Ελληνικού & Ελληνικού τύπου γιαουρτιού" (Greek & Greek style) διαμορφώθηκε σε 66.545 τόνους το 2013 και η αξία της έφτασε τα 265 εκατ. Ευρώ. Επίσης, στη Βρετανία τo Total της ΦΑΓΕ κατέχει το δεύτερο μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς σε αξία (16.2%). Το πρώτο επτάμηνο του 2014, οι πωλήσεις της ΦΑΓΕ στη Βρετανία σημειώνουν αύξηση 29%. Η ΦΑΓΕ βρίσκεται στη Βρετανική αγορά από το 1983.