Grivalia το νέο όνομα της Eurobank Properties

Με στόχο η επωνυμία της επιχείρησης να παραπέμπει στον επενδυτικό της χαρακτήρα και στην ελληνική της ταυτότητα, η γενική συνέλευση της Eurobank Properties αποφάσισε τη μετονομασία σε Grivalia Properties ΑΕΕΑΠ, παρουσία στελεχών της Fairfax.

Επίσης, κατά τη γενική συνέλευση αποφασίστηκε η έγκριση ακινήτου από την Praktiker Ελλάς, έναντι τιμήματος ύψους 6,5 εκατ. ευρώ, της οποίας βασικός μέτοχος είναι η Fairfax. Το ακίνητο είναι έκτασης 36,6 στρεμμάτων στη Μάνδρα Αττικής και διαθέτει κατάστημα 12.300 τ.μ. Praktiker, με υπόλοιπο συντελεστή δόμησης 2.225 τ.μ. Θα ενοικιαστεί στην Praktiker, με διάρκεια μίσθωσης τα 15 έτη, χωρίς δικαίωμα αποχώρησης του μισθωτή, με μίσθωμα στο 5% επί των ετήσιων πωλήσεων και ένα ελάχιστο εγγυημένο ετήσιο μίσθωμα στα 617 χιλ. ευρώ.

Οι μέτοχοι ενέκριναν και την επέκταση του σκοπού της εταιρείας στο κομμάτι της διαχείρισης οργανισμών εναλλακτικών επενδύσεων για εναρμόνιση με την ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Υπενθυμίζεται πως η Fairfax Financial Holdings ελέγχει πλέον το 41,50% του μετοχικού κεφαλαίου, η Eurobank το 20,48%, η Wellington Management Company ποσοστό 11,16% και η Fidelity ποσοστό 5,84%.