Επιστρέφει στη Eurobank ο Θεόδωρος Καλαντώνης

ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΚΤΑΡΙΟ Β. ΝΩΤΗ

 
Οι τραπεζικές διεργασίες και μετοχικές ανακατατάξεις στα πιστωτικά ιδρύματα, που έχουν καταγραφεί τους τελευταίους μήνες, φέρνουν και μετακινήσεις στελεχών. 
 
Μετά από ένα και πλέον χρόνο επιτυχημένης παρουσίας στην Alpha Bank, ως εντεταλμένος γενικός διευθυντής, ο Θεόδωρος Καλαντώνης, έμπειρο τραπεζικό στέλεχος, επιστρέφει στη Eurobank, από όπου και είχε μετακινηθεί. 
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του news.gr, ο κύριος Καλαντώνης υπέβαλε την παραίτησή του και αναμένεται άμεσα να ενταχθεί στο διοικητικό σχήμα υπό το Χρήστο Μεγάλου.
 
Ο Θεόδωρος Καλαντώνης γεννήθηκε στη Στεφανιά Λακωνίας, το 1962. Είναι κάτοχος πτυχίου Χημικού Μηχανικού του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου, καθώς και MBA του Manchester Business School.
Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα το 1987 ως Management Consultant στην εταιρία Battelle Europe, London, διετέλεσε ιδρυτικό μέλος της Διευθύνσεως Πιστωτικών Καρτών στην Τράπεζα Εργασίας (1992-1994), Διευθυντής Καταναλωτικής Πίστεως στην ABN AMRO Bank (1994-1998) και επικεφαλής της Λιανικής Τραπεζικής στην American Express Bank (1998-1999).
Από τον Ιανουάριο του 2000 έως το Φεβρουάριο του 2013, εργάσθηκε στην τράπεζα EFG Eurobank Ergasias ως Γενικός Διευθυντής, Επικεφαλής της Επιχειρηματικής Μονάδας Στεγαστικής Πίστεως, ενώ τον Αύγουστο του 2009, ορίσθηκε και Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της τραπέζης, καθώς και Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank Household Lending S.A. Το Μάρτιο του 2013, μετακινήθηκε στην Alpha Bank στη θέση του Εντεταλμένου Γενικού Διευθυντή.