Η Carlsberg παίρνει πίσω τη σόδα και το τόνικ Tuborg από την 3Ε

ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΚΤΑΡΙΟ Β. ΝΩΤΗ

Ραγδαίες εξελίξεις και σημαντικές ανακατατάξεις στο χώρο της ελληνικής αγοράς αναψυκτικών αναμένεται να φέρει η κίνηση, που ετοιμάζεται να κάνει ο πολυεθνικός κολοσσός Carlsberg.
Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες του news.gr, ο συγκεκριμένος όμιλος εξετάζει πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να ζητήσει πίσω από την Coca-Cola 3Ε το brand name Tuborg, το franchise του οποίου έχει για την Ελλάδα η Ελληνική Εταιρεία Εμφιαλώσεως, και υπό το οποίο παράγει σόδα και τόνικ. 

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η διοίκηση της ελληνικής θυγατρικής, Μύθος Ζυθοποιία, έχει πάρει ήδη το πράσινο φως από τη μητρική Carlsberg, ώστε να προχωρήσει στις αρχικές διαδικασίες. Μάλιστα, δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο ποια είναι η στόχευση της Carlsberg με αυτή την κίνηση. Πηγές της αγοράς εκτιμούν, πάντως, ότι με αυτό τον τρόπο θα ξεκινήσει η είσοδος της Μύθος στην εγχώρια αγορά αναψυκτικών, που προανήγγειλε πρόσφατα η διοίκηση της εταιρείας για το 2015. Επιπλέον, δεν αποκλείεται η Ελλάδα να αποτελέσει το κέντρο παραγωγής της σόδας και τόνικ Tuborg και για άλλες αγορές, καθώς πρέπει να σημειωθεί ότι παγκοσμίως το σήμα Tuborg αφορά σε μπύρα και πως μόνο στη χώρα μας πωλείται - και παράγεται - σόδα και τόνικ υπό αυτό το brand name.

Σε αυτό το πλαίσιο, η διοίκηση της Μύθος θα αξιοποιήσει και τη συνεργασία, που έχει στο εξωτερικό με την PepsiCo. 

ΚΑΥΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Το θερμόμετρο, πάντως, στην αγορά των αναψυκτικών εξακολουθεί να παραμένει πολύ ψηλά αυτό το καλοκαίρι, μετά και την προσθήκη ενός ακόμα παίκτη - της εταιρείας ΒΙΚΟΣ, της οικογένειας Σεπετά - με πλήρη γκάμα αναψυκτικών, ενώ ήδη και άλλες εταιρείες, που έχουν εμφανιστεί πρόσφατα στον κλάδο, καταγράφουν έντονα ανοδική πορεία, όπως η Green Cola, του Περικλή Βενιέρη. Επιπλέον, στην αγορά έχουν τοποθετηθεί με τα μερίδιά τους, η Λουξ των αδερφών Μαρλαφέκα, και η Εψα της οικογένειας Τσαούτου. 

Η ΜΥΘΟΣ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ

Υπενθυμίζεται ότι η Μύθος Ζυθοποιία είναι μέλος του ομίλου Carlsberg. Με ιδιόκτητη μονάδα στη Σίνδο της Θεσσαλονίκης, παράγει τις μπύρες Mythos, Kaiser, Kaiser Double Malt, Kaiser Blonde και Henninger. Επίσης, εισάγει και διανέμει τη δανέζικη Carlsberg, τη μεξικάνικη Corona Extra, τις ιρλανδικές μπύρες της Diageo, Guinness και Kilkenny, τη βελγική Grimbergen, τη - βαυαρικής προέλευσης weissbier - Schneider Weisse, τον ιρλανδέζικο μηλίτη Magners και τον ανθρακούχο μηλίτη από μήλα και βατόμουρο Somersby.