Κοντά σε deal 5 δισ. δολαρίων η Oracle με τη Micros Systems

Κοντά στην ολοκλήρωσή της είναι η συμφωνία εξαγοράς της εταιρείας κατασκευής λογισμικού Micros Systems από τον κολοσσό του software Oracle, η οποία θα κοστίσει περισσότερα από 5 δισ. δολάρια, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το πρακτορείο Bloomberg.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Oracle αναζητά τρόπους να αναπτυχθεί περαιτέρω, μετά από δυόμισι χρόνια αναιμικής αύξησης πωλήσεων, αφού καθυστέρησε να μπει στην αγορά του λογισμικού cloud.

Και μπορεί το ποσό των 5 δισ. δολαρίων να ακούγεται εξωπραγματικό, όμως στο παρελθόν η Oracle έχει ξοδέψει και περισσότερα για να εξαγοράσει μία επιχείρηση: Το 2009, η εξαγορά της Sun Microsystems κόστισε 5,7 δισ. δολάρια.

Η Micros Systems ειδικεύεται στην κατασκευή λογισμικού για εστιατόρια, ξενοδοχεία και διάφορες άλλες παρόμοιες επιχειρήσεις, και μέσα στο 2014 η χρηματιστηριακή αξία της έχει αυξηθεί κατά 36%, στα 4,3 δισ. δολάρια, αν και παραμένει... νάνος μπροστά στην Oracle, τη δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής software μετά τη Microsoft, που αποτιμάται στα 189 δισ. δολάρια.

Πάντως, σύμφωνα με το Bloomberg, δεν υπάρχει ακόμα συμφωνία, και επομένως δεν αποκλείεται το deal να μην πραγματοποιηθεί, τελικά.