Νέα Υόρκη : Ρεκόρ συμμετοχών στο επενδυτικό φόρουμ

Περί τις 600 συναντήσεις μεταξύ εκπροσώπων funds και επικεφαλής των ελληνικών εταιρειών έχουν προγραμματιστεί για το φετινό 3ο Επενδυτικό Φόρουμ στη Νέα Υόρκη, που διοργανώνεται από τον Όμιλο Χρηματιστηρίου Αθηνών και το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο.

Πρόκειται για αριθμό-ρεκόρ για τα roadshows της Νέας Υόρκης, ενώ στο Φόρουμ συμμετέχουν περίπου 120 αναλυτές μεγάλων οίκων του εξωτερικού, εκπροσωπώντας περίπου 75 από τα πιο μεγάλα και γνωστά επενδυτικά “σπίτια”.

Στο συνέδριο παρέστη και ο υφυπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ, Μάθιου Μάρεϊ, ο οποίος αναφέρθηκε στη στενή συνεργασία ΗΠΑ και Ελλάδας για την ταχύτερη βελτίωση του ρυθμιστικού πλαισίου που διέπει τις επενδύσεις και τη δημιουργία του επιχειρηματικού κλίματος που θα επιτρέψει την προσέλκυση σημαντικών Αμερικανικών επενδύσεων στην Ελλάδα.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών κ. Ζανιάς στην παρουσίαση του αναφέρθηκε με στοιχεία στις θετικές εξελίξεις της Ελληνικής Οικονομίας, και στις προοπτικές που διαγράφονται στο άμεσο μέλλον. Ιδιαίτερα αναφέρθηκε στο σημαντικό αναπτυξιακό δυναμικό που διαθέτει η χώρα και το οποίο αποτελεί εγγύηση για την επίλυση των προβλημάτων που έχει δημιουργήσει η κρίση.  Ειδικότερα αναφέρθηκε στις εξελίξεις στον Τραπεζικό Τομέα, δηλώνοντας ότι μετά και την ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών, αυτές παρουσιάζονται πιο δυνατές και σταθερές και με ισχυρότερη κεφαλαιοποίηση από άλλα ευρωπαϊκά πιστωτικά ιδρύματα.

Οι εταιρείες που δίνουν το "παρών" στη Νέα Υόρκη και στο 3o Greek Investment Forum είναι:
 
Aegean Airlines, Alpha Bank, Attica Bank, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, Ελλάκτωρ, Eurobank, Eurobank Properties, Folli Follie Group, ΓΕΚ Τέρνα, ΕΧΑΕ, Ελληνικά Πετρέλαια, Ιntralot, Marfin Investment Group, Motor Oil, ΟΠΑΠ, Τράπεζα Πειραιώς, Πλαστικά Θράκης, Πλαίσιο, Σαράντης, Τέρνα Ενεργειακή, ΤΙΤΑΝ, Σωληνουργεία Κορίνθου και Lamda Development.