Το Κουβέιτ αναζητά επενδύσεις στην Ελλάδα

Για ιδιωτικές επενδύσεις στη χώρα μας, καθώς και για αποκρατικοποιήσεις, ενδιαφέρεται η κυβέρνηση του Κουβέιτ, όπως προέκυψε από τη συνάντηση, που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, με τον αντιπρόεδρο και υπουργό εξωτερικών του Κουβέιτ, σεΐχη Σαμπάχ Χαλέντ Αλ Χαμάντ Αλ Σαμπάχ.

Παρών στη συνάντηση ήταν και ο επικεφαλής του επενδυτικού ταμείου της αραβικής χώρας, ενώ κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι το Κουβέιτ δεν είχε κάνει μέχρι σήμερα κάποια μεγάλη επένδυση στην Ελλάδα και αυτό θέλει τώρα να το αλλάξει, εκτιμώντας ότι η Ελλάδα είναι μία φιλική χώρα εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης, που έχει σημειώσει πρόοδο στην οικονομία.

Πληροφορίες θέλουν το Κουβέιτ να ενδιαφέρεται για επενδύσεις στους τομείς της ενέργειας, του τουρισμού και των τροφίμων.

Μάλιστα, μεταξύ των δύο χωρών υπεγράφησαν σήμερα δύο συμφωνίες, η μία για την προώθηση της αμοιβαίας προστασίας των επενδύσεων και η δεύτερη για τη συνεργασία στον τομέα του τουρισμού.

Τις συμφωνίες υπέγραψαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, και ο ομόλογός του του Κουβέιτ.

Στη συνάντηση των αντιπροσωπειών των δύο χωρών συζητήθηκαν σε κοινό πνεύμα τα διμερή, διεθνή και περιφερειακά θέματα, ενώ όπως ανέφερε ο κ. Βενιζέλος, επισημάνθηκε ότι στην Ελλάδα “το επενδυτικό περιβάλλον βελτιώνεται και η χώρα γίνεται ελκυστικός προορισμός για επενδύσεις και για συνεργασία στις ιδιωτικοποιήσεις”.

Ο κ. Βενιζέλος εξέφρασε την ελπίδα να υπάρξουν ”χειροπιαστά και απτά αποτελέσματα, αλλά και να ενθαρρυνθεί η οικονομική συνεργασία των δύο χωρών”, αναφέροντας ενδεικτικά τους τομείς της ενέργειας και του περιβάλλοντος.

Από πλευράς του, ο σεΐχης μίλησε για “μεγάλες δυνατότητες” οικονομικής συνεργασίας και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι οι διμερείς σχέσεις θα αναπτυχθούν με επιτυχία.