Τα δύο πράγματα που αναζητεί στους υπαλλήλους της διευθύντρια συμβουλευτικού κολοσσού

Τα δύο πράγματα που αναζητεί στους υπαλλήλους της διευθύντρια συμβουλευτικού κολοσσού

Η Sweet μίλησε πρόσφατα στους «New York Times» για τον τρόπο που προσλαμβάνει τους υπαλλήλους της

Η Julie Sweet είναι διευθύνουσα σύμβουλος του συμβουλευτικού κολοσσού North America for Accenture, εκείνη συνεχίζει ωστόσο να θεωρεί τον εαυτό της «μαθήτρια του πώς προσλαμβάνεις».

Στα υψηλόβαθμα καθήκοντά της υπηρετεί από το 2015, φτάνοντας πέρυσι τη North America for Accenture να δηλώσει έσοδα 18 δισ. δολαρίων. Στο βιογραφικό της έχει εξάλλου να επιδείξει διευθυντικές θέσεις σε κορυφαίες αμερικανικές εταιρίες, μεταξύ των οποίων και η Cravath, Swaine and Moore, η πιο περίβλεπτη νομική φίρμα των ΗΠΑ.

Η Sweet μίλησε πρόσφατα στους «New York Times» για τον τρόπο που προσλαμβάνει τους υπαλλήλους της, καθώς το κάνει προσωπικά ακόμα και για τις πιο απλές και χαμηλόβαθμες θέσεις. Και είπε πως αυτό που αναζητεί είναι μόλις δύο χαρακτηριστικά! «Το πρώτο είναι η περιέργεια», δήλωσε στους «Times», «η νέα κανονικότητα είναι η συνεχής μάθηση και εμείς αναζητούμε ανθρώπους που επιδεικνύουν πολλά και διαφορετικά ενδιαφέροντα, εμφανίζοντας γνήσια περιέργεια».

Όσο για το δεύτερο χαρακτηριστικό, αυτό είναι οι ηγετικές ικανότητες: «Δεν με νοιάζει για ποια θέση μιλάμε, υπάρχει η ίδια ανάγκη για καθαρές κουβέντες όταν δουλεύεις με πελάτες. Πρέπει να έχεις το κουράγιο να μεταφέρεις δύσκολα μηνύματα». Και καταλήγει: «Ζούμε σε έναν κόσμο όπου οι πελάτες μού λένε συνεχώς ‘‘το πιο σημαντικό πράγμα που μπορείς να κάνεις είναι να μου πεις αυτό που πρέπει να ακούσω, όχι αυτό που θέλω να ακούσω’’»…