LVMH: Εξαγοράζει αλυσίδα πολυτελών ξενοδοχείων έναντι 3,2 δισ. δολαρίων

LVMH: Εξαγοράζει αλυσίδα πολυτελών ξενοδοχείων έναντι 3,2 δισ. δολαρίων

Μεγάλο άνοιγμα του ομίλου πολυτελών ειδών στον ξενοδοχειακό κλάδο

Σε συμφωνία για την εξαγορά του ομίλου Belmond προχώρησε ο όμιλος ειδών πολυτελείας Louis Vuitton Moet Hennessy. Το τίμημα, όπως ανακοινώθηκε, φθάνει τα 3,2 δισ. δολάρια, συμπεριλαμβανομένων των χρεών του ομίλου.

Ο όμιλος Belmond κατέχει ή έχει υπό τη διαχείρισή του 46 πολυτελή ξενοδοχεία, ανάμεσά τους το ιστορικό ξενοδοχείο Cipriani στη Βενετία, το μοναδικό ξενοδοχείο που υπάρχει στο νότιο Περού στην αρχαία πόλη Μάτσου Πίτσου, το Hotel Splendido στο Πορτοφίνο της ιταλικής ριβιέρας και το Copacabana Palace στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Παράλληλα, διαχειρίζεται εστιατόρια, τρένα και πλοία που πραγματοποιούν κρουαζιέρες σε ποτάμια σε εξωτικές τοποθεσίες ανά τον κόσμο.

Σημειώνεται πως ο LVMH, στην κατοχή του οποίου βρίσκονται οι διάσημες φίρμες Louis Vuitton και Christian Dior, διαθέτει ήδη ξενοδοχεία, όπως το Cheval Blanc στις γαλλικές Άλπεις και την αλυσίδα Bvgalri.

«Μολονότι κάποιοι επενδυτές ενδεχομένως να αναρωτηθούν για τη σημασία της εξαγοράς, η οποία φαίνεται να μην εντάσσεται στις βασικές επιχειρήσεις του ομίλου LVMH, εκτιμούμε ότι είναι σύμφωνη με τη μακροπρόθεσμη στρατηγική που επικεντρώνεται στο να προσφέρει στον καταναλωτή μία πλήρη γκάμα εμπειριών πολυτελείας υπογραμμίζουν σε σημείωμά τους αναλυτές της επενδυτικής τράπεζας Berenberg, σύμφωνα με το Reuters.

Βάσει της συμφωνίας, ο όμιλος LVMH θα διαθέσει 25 δολάρια για κάθε μετοχή του ομίλου Belmond. Η συμφωνία που αναμένεται να κλείσει στο πρώτο εξάμηνο του 2019, ανεβάζει την αξία των μετοχών του Belmond σε 2,6 δισ. δολάρια και του ομίλου, συμπεριλαμβανομένων των χρεών, στα 3,2 δισ. δολάρια.