Να πού κατεβαίνουν οι «μεγάλες ιδέες» των πετυχημένων και ισχυρών

Να πού κατεβαίνουν οι «μεγάλες ιδέες» των πετυχημένων και ισχυρών

Αποκαλύπτουν τις συνήθειες, που τους κάνουν να σκεφθούν καλύτερα

Ο ιδρυτής του LinkedIn, Reid Hoffman, δεν παραλείπει να ρωτά τους καλεσμένους στο podcast του «Masters of Scale» για το αγαπημένο τους μέρος, όπου γεννιούνται αυτές οι μεγάλες ιδέες, που τους έχουν μετατρέψει σε μεγιστάνες.

Και όταν οι καλεσμένοι είναι άνθρωποι όπως ο Bill Gates και ο Mark Zuckerberg, τα πράγματα αποκτούν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Στον Hoffman αποκάλυψε εξάλλου προσφάτως η ισχυρή κυρία της Spanx, Sara Blakely, ότι οδηγεί ασκόπως μία ώρα τη μέρα στην Ατλάντα, καθώς μέσα στο αμάξι κάνει τις καλύτερες τις σκέψεις.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Airbnb, Brian Chesky, είπε πως το δικό του αγαπημένο μέρος είναι το Walt Disney Family Museum στο Σαν Φρανσίσκο, ενώ ο ισχυρός άντρας του Facebook, Mark Zuckerberg, δήλωσε: «Το γκαζόν μου, κάνοντας κύκλους στο χορτάρι».

Η ιδρύτρια και γενική διευθύντρια της υπερεπιτυχημένης ηλεκτρονικής αγοράς Minted, Mariam Naficy, επιλέγει «να τρέχω στην Golden Gate Bridge», την περίφημη κρεμαστή γέφυρα του Σαν Φρανσίσκο. Όσο για τον Reed Hastings, επικεφαλής του Netflix, διαλέγει το σαλόνι του στη βίλα του στη Σάντα Κρουζ της Καλιφόρνια.

Ο μεγαλοεπενδυτής Peter Thiel, και συνιδρυτής άλλοτε του PayPal, εξομολογήθηκε πως σκέφτεται καλύτερα «κάπου ωραία στη φύση», ενώ ο Evan Williams, πρώην γενικός διευθυντής του Twitter και σημερινό αφεντικό των Blogger και Medium, λέει πως σκέφτεται καλά όσο είναι σε κίνηση: «περπατώντας οπουδήποτε».

Η εκτελεστική διευθύντρια του Facebook, Sheryl Sandberg, λέει πως σκέφτεται καλά στον διάδρομο γυμναστικής, ενώ ο ιδρυτής της Microsoft, Bill Gates, αποκαλύπτει: «Κάνοντας βόλτες και οδηγώντας είναι για μένα μια καλή ώρα να σκεφτώ για πράγματα»…