Σε έκδοση ομολόγου προχωρά η Τράπεζα Πειραιώς

Στην έκδοση ομολόγου προχωρά η Τράπεζα Πειραιώς, με στόχο την έξοδο στις αγορές μετά από πέντε χρόνια απουσίας. Το ακριβές ποσό της έκδοσης δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί επίσημα, αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να είναι της τάξεως των 500 εκατ. ευρώ.

Μέχρι στιγμής, η Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε τον προγραμματισμό συναντήσεων με επενδυτές χρέους (fixed income investors) σε επιλεγμένες ευρωπαϊκές πόλεις (roadshow), την προσεχή εβδομάδα. Σε συνέχεια του Roadshow, θα αποφασιστεί η έκδοση ομολόγου κυρίου χρέους, μέσω δημόσιας προσφοράς στις διεθνείς αγορές, και σε συνάρτηση με τις συνθήκες αγοράς.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η διαρκής βελτίωση του οικονομικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα και η ισχυρή θέση της Τράπεζας Πειραιώς επιτρέπουν το σχεδιασμό επαναδραστηριοποίησης στις αγορές ομολόγων για την άντληση ρευστότητας, επιβεβαιώνοντας τη δυναμική του ελληνικού τραπεζικού κλάδου και της Τράπεζας Πειραιώς.

Η Τράπεζα Πειραιώς στοχεύει στην εκ νέου πρόσβαση στις αγορές (debt capital markets), έπειτα από διάστημα 5 ετών, διαφοροποιώντας περαιτέρω τις πηγές άντλησης ρευστότητάς της, επιβεβαιώνοντας το θεσμικό της ρόλο στην Ελληνική Οικονομία.

Σύμβουλοι της έκδοσης έχουν οριστεί οι BNP Paribas, Credit Suisse, Deutsche Bank, Goldman Sachs και HSBC.