Τι λέει για την υπόθεση Folli Follie ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας

Τι λέει για την υπόθεση Folli Follie ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας

Άγνοια για τα στοιχεία δηλώνει ο Τζώρτσης Κουτσολιούτσος

Άγνοια για τα οικονομικά στοιχεία της Folli Follie Group στην Ασία δηλώνει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Τζώρτζης Κουτσολιούτσος.

Συ συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής» αναφέρεται και στον πατέρα του πρόεδρο και βασικό μέτοχο της Folli Follie Δημήτρη Κουτσολιούτσο που παραιτήθηκε την Τετάρτη.

Σημειώνει έχει βρει επενδυτές αλλά δεν αποκαλύπτει την ταυτότητα τους επικαλούμενος ρήτρες εμπιστευτικότητας.

«Εγώ και τα στελέχη μου στην Αθήνα δεν ήμασταν σε θέση και ούτε είχαμε αντιληφθεί την εξέλιξη αυτή στην Ασία. Όμως εμείς διορίσαμε την Alvarez για να κάνει δικανική έρευνα σε βάθος. Δεν επιδιώκω την ωραιοποίηση της κατάστασης αλλά έκανα ότι ήταν δυνατόν για να διερευνηθούν όλες οι πλευρές της. Όπως γνωρίζετε η Folli, ιδρύθηκε από δυο ανθρώπους, τους γονείς μου, πριν από 36 χρόνια» σημειώνει και προσθέτει: «Εγώ προσωπικά με τα στελέχη μου είχα αναλάβει το ευρωπαϊκό κομμάτι του Ομίλου. Δεν ήμουν σε θέση να έχω οποιοδήποτε έλεγχο στον Ασιατικό όμιλο».

Ταυτόχρονα επισημαίνει: «Δυστυχώς είμαι στην δυσάρεστη θέση να επιβεβαιώσω τις φήμες που όλα αυτά τα χρόνια αναπαράγονται στον τύπο περί ρήγματος στην αντίληψη για το μέλλον του Ομίλου με τον ίδιο μου τον πατέρα, που αναπόφευκτα οδήγησε και στον διοικητικό διαχωρισμό της εταιρείας μας σε δύο ομίλους εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Δεν είναι πρωτοφανείς δυστυχώς στην ελληνική πραγματικότητα ενδοοικογενειακές διενέξεις που επηρεάζουν την δουλειά. Σε κάθε περίπτωση, θα ήθελα να τονίσω ότι παρά τα όσα έχουν συμβεί τρέφω μεγάλο σεβασμό για τον πατέρα και την μητέρα μου, που κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα παγκόσμιο ελληνικό brand και να σηκώσουν την ελληνική σημαία ψηλά».

Όπως αναφέρει: «Όλον αυτό τον καιρό έχω καταπονηθεί ψυχικά και σωματικά και για μένα ειλικρινά το πιο εύκολο θα ήταν να σηκωθώ να φύγω. Μένω στην εταιρεία όχι ως μέτοχος. Ανέκαθεν άλλωστε είχα ελάχιστες μετοχές. Μένω αποκλειστικά για να βοηθήσω την εταιρεία να ξεπεράσει την κρίση και τους ανθρώπους μου που με στήριξαν τόσα χρόνια να έχουν δουλειά αύριο. Εννοείται πως με ενδιαφέρει να υπερασπιστώ και το όνομα μου. Θεωρώ ότι είμαι μέρος της λύσης και αυτή τη στιγμή η εγκατάλειψη του πλοίου είναι απλά δειλία και, άλλωστε, δεν είχα κανένα οικονομικό όφελος, όπως προέκυψε και από την έκθεση της Alvarez & Marsal. Η αποχώρηση μου όμως θα διευκόλυνε πολλούς, που θέλουν να καταρρεύσει ο όμιλος και να επωφεληθούν από την εκποίηση σε συμφέρουσες τιμές. Είναι χρέος μου να παραμείνω και να το παλέψω. Έχω βαρύτατη ευθύνη απέναντι σε όλους τους εργαζόμενους του ομίλου, καθώς και τους συνεργάτες και προμηθευτές, που όλοι μαζί αριθμούν πάνω από 10.000».