«Ο ακρογωνιαίος λίθος της εταιρείας είναι άνθρωποί μας»

«Ο ακρογωνιαίος λίθος της εταιρείας είναι άνθρωποί μας»

Ευκαιρίες καριέρας ανοίγει η Software Competitiveness International

Η Software Competitiveness International αποτελεί μια ελληνική boutique εταιρεία Πληροφορικής, που ειδικεύεται σε λύσεις έρευνας και ανάπτυξης λογισμικού και εξατομικευμένες υπηρεσίες πληροφορικής και εξειδικευμένης εκπαίδευσης.

Γράφει η Ελεάνα Κηπουρού

Ξεκίνησε τη δράση της στην παγκόσμια αγορά το 2010 και από τότε κρατάει τον πήχη πολύ ψηλά σε όλους τους τομείς: τους συνεργάτες, την τεχνογνωσία, τις υποδομές και την ποιότητα της παρεχόμενης υπηρεσίας προς τους πελάτες της. Η εταιρεία, με γραφεία στην Ελλάδα και τη Γερμανία έχει καταφέρει, μέσα σε λίγα χρόνια, να αποκτήσει διεθνές πελατολόγιο αλλά και να διακριθεί για τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες της και το εργασιακό της περιβάλλον.

Η Δρ. Ζωή-Τζοάννα Αικατερινίδη, CEO της Software Competitiveness International μίλησε στο news.gr εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους το ανθρώπινο δυναμικό είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της εταιρείας.

- Ποια είναι η φιλοσοφία της εταιρείας και ποιοι οι στόχοι της για το μέλλον; Τι είναι αυτό που πιστεύετε ότι σας έχει κάνει να ξεχωρίσετε στη διεθνή αγορά;

Στη Software Competitiveness International θεωρούμε το ανθρώπινο δυναμικό μας ως το σημαντικότερο παράγοντα για την επίτευξη των στόχων μας. Με αυτή τη φιλοσοφία και φυσικά με σκληρή δουλειά, η εταιρεία μας καταφέρνει να συμβάλλει, στη διεθνή αλυσίδα καινοτομίας από την Ελλάδα. Με το τρόπο αυτό, επιδιώκουμε να δημιουργούνται στην Ελλάδα νέες και ενδιαφέρουσες θέσεις εργασίας για αξιόλογους μηχανικούς λογισμικού, με απώτερο σκοπό να καταφέρουμε να κρατήσουμε τους ικανούς Έλληνες επιστήμονες στη χώρα μας και να συμβάλουμε και εμείς στην καταπολέμηση του brain drain.

Είμαστε μια boutique εταιρεία Ανάπτυξης Λογισμικού, αλλά έχουμε καταφέρει να ξεχωρίσουμε. Η συνέπεια, η ειλικρίνεια αλλά και η προσωπική δέσμευση στην υλοποίηση όσων υποσχόμαστε, με τον καιρό μας διαφοροποίησαν και μας ανέδειξαν. Η παρουσία μας, στις τεχνολογικά προηγμένες χώρες της Κεντρικής Ευρώπης, όπως η Γερμανία και η Ελβετία, είναι κάτι παραπάνω από δυναμική τα τελευταία χρόνια και αυτό το οφείλουμε κατά ένα σημαντικό ποσοστό στο ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτει η εταιρεία μας και αποτελείται από προσεκτικά επιλεγμένους και ιδιαίτερα αξιόλογους μηχανικούς λογισμικού, που προσωπικά πιστεύω ότι είναι από τους καλύτερους που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στη χώρα μας. Αν αναλογιστείτε ότι οι αγορές καινοτομίας που δραστηριοποιούμαστε είναι οι πλέον απαιτητικές, όπως η αυτοκινητοβιομηχανία, ο διαστημικός τομέας, οι τηλεπικοινωνίες και η διαχείριση γνώσης, καθώς επίσης και οι εφαρμογές ψηφιοποίησης, είναι αδύνατον να τα καταφέρεις χωρίς μια πολύ δυνατή ομάδα.

Στόχος μας λοιπόν, από την ίδρυσή μας, είναι να καταφέρουμε να αγγίξουμε την κορυφή, στον τομέα μας, αλλά και να διατηρηθούμε εκεί κρατώντας τις αρχές μας και τις αξίες μας αναλλοίωτες, με επίκεντρο τον άνθρωπο, προσφέροντας ένα υγιές και δημιουργικό περιβάλλον εργασίας στο ανθρώπινο δυναμικό μας, και μια υποδειγματική συνεργασία αλλά και προστιθέμενη αξία στους πελάτες μας.

- Πόσο σημαντική είναι η ανθρωποκεντρική φιλοσοφία σε μία εταιρεία;     

Όπως προανέφερα, το ανθρώπινο δυναμικό μας είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της εταιρείας μας. Η ανθρωποκεντρική φιλοσοφία μας είναι κεντρικός παράγοντας της στρατηγικής μας και του «πιστεύω» μας. Πράγματι, δεν μπορούμε να φανταστούμε, πώς μια εταιρεία γνώσης και καινοτομίας θα μπορούσε να λειτουργήσει επιτυχώς χωρίς να εμπλέξει τους εργαζομένους της στην στρατηγική της. Στην εταιρεία υπάρχει διάχυτο το αίσθημα της δίκαιης μεταχείρισης και της συμμετοχής σε κοινούς στόχους.  Εδώ τους στόχους τους βάζουμε όλοι μαζί, είμαστε μια ομάδα καλά δεμένη, με κοινό όραμα και έτσι σκοπεύουμε να παραμείνουμε.

- Αναζητάτε κάποιες προδιαγραφές από το υποψήφιο εργατικό δυναμικό; Πόση βαρύτητα δίνετε στην εκπαίδευση του;

Είναι πολύ σημαντική η προσωπικότητα του εκάστοτε υποψηφίου που θέλει να ενταχθεί στην ομάδα μας. Σαφώς απαιτείται και κατάλληλο τεχνολογικό background. Όμως πιστεύουμε ότι με θέληση και καθοδήγηση η γνώση διευρύνεται γρήγορα, ενώ η προσωπικότητα δεν αλλάζει.

Η εκπαίδευση σαφώς παίζει ρόλο στην επιλογή, μιας και μιλάμε για εργασία σε τεχνολογικά πολύ προηγμένους τομείς. Όμως σημαντικό για μας είναι η ικανότητα αναζήτησης και διεύρυνσης της γνώσης, η κατανόηση και εμπέδωση καθώς και η σωστή εφαρμογή της γνώσης. Όλα αυτά ενισχύονται από το ενδιαφέρον γι’ αυτό που κάνεις. Απλά, επιζητούμε να βάλουμε στην ομάδα μας άτομα με τον κατάλληλο χαρακτήρα και μεράκι για την δουλειά μας.

- Ποιες παροχές, πέρα από τις οικονομικές, θεωρείτε ότι λειτουργούν θετικά στην αποδοτικότητα των εργαζομένων; Ποια είναι τα οφέλη των εργαζόμενων στη Software Competitiveness International;

Οι εταιρείες που αντιλαμβάνονται ότι η ικανοποίηση των εργαζομένων σε αυτές αποτελεί επένδυση για την εταιρεία νομίζω ότι θα είναι αυτές που θα ξεχωρίσουν μακροπρόθεσμα. Το ανθρώπινο δυναμικό είναι η δύναμη σε κάθε εταιρεία με όραμα και στόχους. Θέλουμε τα άτομά μας να εξελίσσονται διαρκώς. Μέσα από τις νέες τεχνολογίες που χρησιμοποιούμε αλλά και την ενθάρρυνση να συμμετέχουν σε εκπαιδεύσεις της αρεσκείας τους, οι συνεργάτες μας ξέρουν ότι μέσα στην εταιρεία μας η εργασιακή τους αξία θα αυξηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Για την αποτελεσματική όμως λειτουργία της εταιρείας είναι βασική προϋπόθεση η ύπαρξη καλού κλίματος. Συμμετέχουμε εκτός από τεχνικές εκπαιδεύσεις και σε αρκετές αθλητικές αλλά και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις, με απώτερο στόχο τη σύσφιξη των σχέσεων των μελών της ομάδας μας αλλά και τη διατήρηση του καλού κλίματος που υπάρχει στην εταιρεία.

Τα events στην εταιρεία μας είναι αρκετά. Τώρα μάλιστα ετοιμάζουμε και το δεύτερο ενδοεταιρικό Hackathon της Software Competitiveness International, που ξεκίνησε από την ιδέα ενός συνεργάτη μας. Προτεραιότητά μας είναι να υπάρχει πάντα ισορροπία μεταξύ εργασιακής και προσωπικής ζωής και αυτό είναι κάτι που οι εργαζόμενοι μας βιώνουν και εκτιμάνε. Όταν υπάρχουν εξαντλητικές συνθήκες εργασίας, χωρίς κίνητρα και σεβασμό τότε μπορεί να προκληθεί σοβαρό αντίκτυπο στο ηθικό ολόκληρου του δυναμικού. Είμαστε μια εταιρεία που σέβεται τον προσωπικό χρόνο και τις προσωπικές ανάγκες των συνεργατών της. Ενθαρρύνουμε όλους να προτείνουν ιδέες για το πως θα βελτιωθούμε. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι αυτές τις ιδέες τις ακούμε, τις επεξεργαζόμαστε και μέσα από αυτή τη διαδικασία βελτιωνόμαστε όλοι.

Αν ανήκεις στον χώρο της Πληροφορικής αξίζει να δώσεις μια ευκαιρία στην καριέρα σου στην Software Competitiveness International.