Η ΔΕΘ σβήνει και το τελευταίο τσιγάρο και κοιτά προς ένα μέλλον χωρίς καπνό

Η ΔΕΘ σβήνει και το τελευταίο τσιγάρο και κοιτά προς ένα μέλλον χωρίς καπνό

Η πρώτη νησίδα χωρίς καπνό ανοίγει παράθυρο στο μέλλον

Για άλλη μία χρονιά, η ΔΕΘ άνοιξε τις πύλες της και τα βλέμματα του επιχειρηματικού κόσμου είναι στραμμένα στο μεγαλύτερο ετήσιο εκθεσιακό γεγονός της Ελλάδας.

Εκτός από το σχεδιασμό για την επιχειρηματικότητα και την οικονομία του μέλλοντος, τα μουσικά και καλλιτεχνικά δρώμενα, στο εκθεσιακό κέντρο της Θεσσαλονίκης άρχισαν να «τρέχουν» και οι πρωτοβουλίες εκείνες που δεν απευθύνονται μόνον σε επιχειρήσεις αλλά και στον καθένα από μας και έχουν στόχο να αφυπνίσουν τον κόσμο γύρω από ένα πάρα πολύ σημαντικό κοινωνικό θέμα: το διαχρονικό πρόβλημα του τσιγάρου.

Αναγνωρίζοντας τους κινδύνους που προκαλεί στην υγεία το κάπνισμα, η διοργάνωση της ΔΕΘ επωφελείται του πρωταγωνιστικού ρόλου της σε μια περίοδο που τα μάτια τόσο της Ελλάδας όσο και του κόσμου είναι στραμμένα πάνω της και «αγγίζει» με τον τρόπο της το διαχρονικό πρόβλημα του τσιγάρου. Για πρώτη φορά στην ιστορία της παίρνει την τολμηρή πρωτοβουλία να γίνει SMOKE FREE.

Μια κίνηση συμβολική, με έναυσμα από τη θεματική ενότητα της καινοτομίας, που χαρακτηρίζει τη διοργάνωση, και υπενθυμίζει τις αλματώδεις αλλαγές που έχουν σημειωθεί στον κλάδο της καπνοβιομηχανίας. Εξάλλου, η φετινή, 83η ΔΕΘ είναι πιο επικεντρωμένη στην τεχνολογία αιχμής από κάθε άλλη στο παρελθόν.

Σε μια τολμηρή και πρωτοποριακή πρωτοβουλία, οι διοργανωτές της ΔΕΘ, με την υποστήριξη της Παπαστράτος αποφάσισαν ότι όλοι οι χώροι της έκθεσης γίνονται επισήμως η πρώτη ανοικτή, αστική νησίδα, απαλλαγμένη από τον καπνό του τσιγάρου σε όλες τις εσωτερικές αίθουσές της, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Με το σύνθημα «SMOKE FREE ΔΕΘ-Μέλλον χωρίς τσιγάρο», η ΔΕΘ προχωρά ένα βήμα παραπάνω και οριοθετεί και τους εξωτερικούς της χώρους.

Η αποφασιστική αυτή κίνηση έχει στο κέντρο της φιλοσοφίας της τον επισκέπτη, του οποίου η περιήγηση στη ΔΕΘ βελτιώνεται και αναβαθμίζεται σε ένα περιβάλλον καθαρό, με νέο, φρέσκο αέρα! Σε αυτό το πλαίσιο, διαμορφώνεται μια ρύθμιση ελέγχου του καπνίσματος, που θα προτρέπει τους επισκέπτες να καπνίζουν, αν το επιθυμούν, μόνο στις ειδικά διαμορφωμένες εστίες καπνιζόντων που θα έχουν προκαθοριστεί.

Με αυτόν τον τρόπο κάνει πράξη σήμερα ένα μέλλον απαλλαγμένο από τον καπνό του τσιγάρου, ένα μέλλον καλύτερο για τον ίδιο τον άνθρωπο. Η Παπαστράτος, πιστή στο όραμά της για ένα μέλλον απαλλαγμένο από τον καπνό του τσιγάρου, αγκαλιάζει αυτή τη γενναία απόφαση της διοργάνωσης και συντάσσεται ανοιχτά υπέρ της σημαντικής αυτής πρωτοβουλίας, που ακούει στο όνομα «SMOKE FREE ΔΕΘ».