Πηγές ΔΕΗ : Η Αλουμίνιον υποχρεούται να πληρώσει τα 20 εκατ. ευρώ

H απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, που υποχρεώνει την Αλουμίνιον Α.Ε. να επιστρέψει στη ΔΕΗ παράνομη κρατική ενίσχυση ύψους 17,4 εκατομμυρίων ευρώ - πλέον τόκων -, μέσω της απόρριψης των αιτήσεων αναστολής κατά της σχετικής διαταγής πληρωμής, είναι απολύτως δεσμευτική για τη θυγατρική του ομίλου Μυτιληναίου (η διαταγή αυτή είχε εκδοθεί μετά από σχετική απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής).

Αυτό επισημαίνουν πηγές της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού, αναφορικά με τις δικαστικές εξελίξεις στη συγκεκριμένη υπόθεση. Όπως αναφέρουν, τα όσα αποφάνθηκε το δικαστήριο οδηγούν την Αλουμίνιον να πληρώσει στη ΔΕΗ τα περίπου 20 εκατομμύρια ευρώ (μαζί με τους τόκους).

Οι επισημάνσεις αυτές γίνονται, μετά από τις διαρροές από την Αλουμίνιον πως η εταιρεία έχει προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατά της απόφασης της Κομισιόν, θεωρώντας ότι αυτό είναι το μόνο όργανο να κρίνει.

Η άρνηση, όμως, πληρωμής από την Αλουμίνιον οδηγεί τις Βρυξέλλες στη λήψη μέτρων. Όπως, άλλωστε, επισημαίνεται και στην ανακοίνωση της ΔΕΗ, "εν όψει δε της μη είσπραξης του ως άνω ποσού μέχρι σήμερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ξεκινήσει τη διαδικασία παραπομπής της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο".