Τα POS στη Μύκονο καλούν… Ελβετία

Τα POS στη Μύκονο καλούν… Ελβετία

Λαβράκια βγάζουν οι έλεγχοι για φοροδιαφυγή στο νησί των ανέμων

Με Ελβετία ήταν συνδεδεμένα τα τερματικά POS (για χρήση πιστωτικών και χρεωστικών καρτών) σε πολύ γνωστό κατάστημα διεθνούς οίκου, στο κέντρο της Μυκόνου.

Οι έλεγχοι της επιχείρησης «Τρίαινα» που έχει εξαπολύσει η ΑΑΔΕ σε όλο το νησί των ανέμων, βγάζουν λαβράκια κάθε μέρα ενώ ακόμη και οι φοροελεγκτές αιφνιδιάζονται από τα κόλπα που εφευρίσκουν οι επιχειρηματίες για να φοροδαιφύγουν.

Μάλιστα σε κατάστημα της ίδιας εταιρείας, σε άλλο σημείο του νησιού, βρέθηκαν Ισπανοί εργαζόμενοι που ήταν ασφαλισμένοι στο Ισπανικό ΙΚΑ. Τώρα οι ελληνικές αρχές ερευνούν την νομιμότητα της πρακτικής αυτής.

Επίσης σε διάσημο κέντρο στην Παράγκα της Μυκόνου διαπιστώθηκε ύστερα από τον έλεγχο που διενεργήθηκε ότι δεν είχαν κοπεί αποδείξεις 3.500 ευρώ, ενώ στο κατάστημα τουριστικών ειδών που λειτουργεί στον ίδιο χώρο εμπορεύματα δεν είχαν τιμολόγια αγοράς. Στο κέντρο επιβλήθηκε 48ωρο λουκέτο.

Ακόμη σε γνωστό εστιατόριο στο κέντρο της Μυκόνου κατασχέθηκαν οι ημερήσιες εισπράξεις ύψους 19.000 ευρώ διότι διαπιστώθηκε ότι η επιχείρηση είχε ληξιπρόθεσμες και μη ρυθμισμένες οφειλές προς την εφορία ύψους 380.000 ευρώ.

Λουκέτο 48 ωρών επιβλήθηκε και σε μεγάλο πλυντήριο στη χώρα της Μυκόνου καθώς δεν είχε κόψει 67 αποδείξεις 13.000 ευρώ.