Οικονομικά προβλήματα αντιμετωπίζει και η… Barbie

Οικονομικά προβλήματα αντιμετωπίζει και η… Barbie

Η παιχνιδοβιομηχανία Mattel ανακοίνωσε την κατάργησης 2.200 θέσεων παγγκοσμίως

Η αμερικανική παιχνιδοβιομηχανία Mattel, ιδιοκτήτρια της εμβληματικής κούκλας Barbie, ανακοίνωσε την κατάργηση 2.200 θέσεων εργασίας παγκοσμίως, μετά τα τριμηνιαία αποτελέσματα που κατέγραφαν μεγάλες οικονομικές απώλειες.

Ο όμιλος ανακοίνωσε, ότι το μέτρο αυτό θα πλήξει 2.200 εργαζόμενους, δηλαδή το 22% του διοικητικού του προσωπικού, χωρίς να διευκρινίσει, πώς θα κατανεμηθεί γεωγραφικά η κατάργηση των θέσεων εργασίας. Σχεδόν 35.000 άνθρωποι εργάζονταν για τη Mattel στις 31 Δεκεμβρίου 2017, από τους οποίους 21.400 σε θέσεις παραγωγής, η πλειοψηφία των οποίων είναι εκτός των ΗΠΑ. Η Mattel θα πουλήσει επίσης εγκαταστάσεις παραγωγής στο Μεξικό στο πλαίσιο ενός προγράμματος λιτότητας ώστε να εξοικονομήσει 650 εκατομμύρια δολάρια την προσεχή διετία.

Η Mattel που πλήττεται από την κρίση στα κλασικά παιχνίδια, δοκιμάζεται εδώ και μήνες από τη χρεοκοπία του διανομέα Toys "R" US, του μεγαλύτερου πελάτη της, ο οποίος διέθετε τα προϊόντά της στα καταστήματα του σε όλο τον κόσμο. Το 2016, ο Toys "R" είχε συμβάλει έτσι κατά 11% στις συνολικές πωλήσεις της Mattel. Τη στιγμή της χρεοκοπίας του, ο διανομέας ανακοίνωσε ότι οφείλει 135,64 εκατ. δολάρια στην παιχνιδοβιομηχανία.

Κατά το δεύτερο τρίμηνο που τελείωσε στις 30 Ιουνίου, η Mattel κατέγραψε έλλειμμα 240,9 εκατο. δολαρίων έναντι 56,1 εκατ. την ίδια περίοδο το 2017. Ο κύκλος εργασιών μειώθηκε κατά 13,7% στα 840,7 εκατ. δολάρια, χαμηλότερος από τα 863,1 εκατ. που ανέμεναν οι αναλυτές. Στη Wall Street η μετοχή της Mattel μειωνόταν κατά σχεδόν 9% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης.

Παρακαλούμε περιμένετε ...