Αλλαγές επικεφαλής στην Opel

Αλλαγές επικεφαλής στην Opel

Οι Γάλλοι «καταλαμβάνουν» την γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία

Το εποπτικό συμβούλιο της Opel/Vauxhall διόρισε τους Frédéric Brunet και Xavier Duchemin ως νέους Διευθυντές με ισχύ από την 1η Αυγούστου 2018. Ο Brunet θα ηγηθεί του οικονομικού τμήματος της εταιρίας, διαδεχόμενος τον Philippe de Rovira ο οποίος αναλαμβάνει τη θέση Μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής και Οικονομικός Δ/ντής του Ομίλου PSA από την 1η Αυγούστου, 2018.

Ο Duchemin θα είναι ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος Πωλήσεων, Aftersales και Marketing της Opel/Vauxhall. Διαδέχεται τον Peter Küspert, ο οποίος αποχωρεί με δική του πρωτοβουλία, μετά από σχεδόν πέντε χρόνια υπηρεσίας στη θέση. Οι Frédéric Brunet και Xavier Duchemin θα αναφέρονται στον Γενικό Δ/ντή της Opel/Vauxhall, Michael Lohscheller.

Ο κ. Brunet, απόφοιτος του Ecole Centrale de Lyon, ξεκίνησε την καριέρα του το 2000 ως ελεγκτής στην PricewaterhouseCoopers. Προσχώρησε στην PSA Peugeot Citroën το 2004 και έχει υπηρετήσει σε διάφορες θέσεις. Ως Group Controller είχε την ευθύνη όλων των ελεγκτικών δραστηριοτήτων σε παγκόσμιο επίπεδο από το 2017.

Μεταξύ 2014 και 2017, ηγήθηκε του τμήματος Επενδυτικών Σχέσεων του Ομίλου PSA. Πριν από αυτό, απασχολείτο στο Τμήμα Στρατηγικής, όπου επέβλεπε τον στρατηγικό προγραμματισμό των έργων και τις οικονομικές επιπτώσεις. Μεταξύ 2012 και 2014, ο  Frédéric Brunet απέκτησε διεθνή εμπειρία ως Οικονομικός Διευθυντής του Ομίλου PSA στην Λατινική Αμερική.

Ο Xavier Duchemin από τον Μάρτιο του 2018 ήταν Εκτελεστικός Διευθυντής Πωλήσεων για την Opel/Vauxhall Ευρώπης. Αποφοίτησε από το HEC Business School στο Παρίσι και έχει υπηρετήσει ως υψηλόβαθμο στέλεχος σε θέσεις πωλήσεων και marketing του Groupe PSA από το 1991. Τον Ιανουάριο του 2017, ο Xavier Duchemin διορίστηκε Γενικός Διευθυντής των πωλήσεων λιανικής της PSA, ενώ πριν από αυτό διετέλεσε Γενικός Διευθυντής της Peugeot Γαλλίας, Διευθυντής Marketing της Citroën παγκοσμίως και  Γενικός Διευθυντής της Citroën στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Αυστρία.