Η IKEA θα ανοίξει τα πρώτα της καταστήματα στη Νότια Αμερική

Η IKEA θα ανοίξει τα πρώτα της καταστήματα στη Νότια Αμερική

Ο στόχος της IKEA είναι να αυξήσει την πελατειακή της βάση στα 3,2 δισ. το 2025 από περίπου 1,2 δισ. σήμερα, στα καταστήματα και στο διαδίκτυο

Η IKEA θα ανοίξει τα πρώτα της καταστήματα στη Νότια Αμερική σε συμφωνία με τη χιλιανή εταιρεία λιανικής πώλησης Falabella, καθώς ο μεγαλύτερος λιανοπωλητής επίπλων στον κόσμο αναζητά νέες αναπτυσσόμενες αγορές.

Τα πρώτα της καταστήματα θα ξεκινήσουν σιγά-σιγά να ανοίγουν στην Κολομβία, τη Χιλή και το Περού κατά την επόμενη δεκαετία. Μάλιστα, ανέφερε ότι έχει βάλει αρχικό στόχο να μπει στην αγορά με εννέα καταστήματα.

Αυτά τα εννέα ανοίγματα σε τρεις χώρες θα προστεθούν στα 418 καταστήματα της Ikea σε 49 αγορές, σύμφωνα με την εταιρεία που ιδρύθηκε στη Σουηδία και τώρα έχει την έδρα της στο Leiden της Ολλανδίας.

«Θα προσφέρουμε στις τρεις χώρες την πλήρη εμπειρία της Ikea, με καταστήματα και ηλεκτρονικές πωλήσεις όπως εκείνες που υπάρχουν ήδη στην Ευρώπη, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ασία», δήλωσε ο Sandro Solari, Διευθύνων Σύμβουλος της SACI Falabella.