Ο ΟΠΑΠ στο πλευρό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Υλοποιείται το πρόγραμμα «Επιχειρηματική Ανάπτυξη» στην Ελλάδα

Τον τρίτο βασικό πυλώνα στον τομέα της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης υλοποιεί η ΟΠΑΠ Α.Ε., μετά τις ενέργειες για την Υγεία και τον Αθλητισμό.

Στόχος της είναι να σταθεί στο πλευρό επιχειρήσεων με σκοπό την ανάπτυξη και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Η ΟΠΑΠ Α.Ε. εφαρμόζει το πρόγραμμα «Επιχειρηματική Ανάπτυξη από τον ΟΠΑΠ», το οποίο είναι σχεδιασμένο να προσφέρει νέες προοπτικές σε αναπτυσσόμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις με τη συνεργασία του μη κερδοσκοπικού οργανισμού, Εndeavor Greece.

Οι τομείς του προγράμματος

Το πρώτο βήμα της διαδικασίας απευθυνόταν στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καλώντας τις να καταθέσουν ηλεκτρονική αίτηση στο πρόγραμμα και συνολικά συμμετείχαν 539 επιχειρήσεις.

Στη δεύτερη φάση προκρίθηκαν οι 100 επιχειρήσεις με την καλύτερη βαθμολογία, οι οποίες πέρασαν από τη φάση της συνέντευξης, ενώ στην τρίτη φάση προβιβάστηκαν 20 μικρομεσαίες επιχειρήσεις με πολλά υποσχόμενο αναπτυξιακό ορίζοντα.

Ποιους στηρίζει ο ΟΠΑΠ

Οι 20 εταιρείες είναι οι: Alvion, Αnassa, Blauel, Dust Cream, Diving Status, doctoranytime , ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ, HATZIGIANNAKIS, KANAKAS, madame shou shou, nannuka, NanoPhos, NHΣΟΣ, Plex.Earth, Pockee, Provertia, radiki, Roussas, spot.a.wheel και Τσιλιλή.

Τι περιλαμβάνει

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την ολοκληρωμένη στρατηγική καθοδήγηση των 20 επιλεγμένων επιχειρήσεων με τη συμβολή 70 υψηλόβαθμων στελεχών της αγοράς και των συνεργατών τους.

Επίσης, θα υλοποιούνται εκπαιδευτικά σεμινάρια, ενώ θα παρέχεται η δυνατότητα πρόσβασης σε χρηματοδοτικά εργαλεία και στις διεθνείς αγορές .

Στο πλαίσιο υλοποίησης του «Επιχειρηματική Ανάπτυξη από τον ΟΠΑΠ», ανοίγονται σημαντικές προοπτικές δικτύωσης με τη συγκρότηση ομάδων εργασίας, τη γνωριμία με επενδυτές και τη διενέργεια διεθνών εκδηλώσεων.

Ziegler: Με στοίχημα την ανάπτυξη

Στο πρόγραμμα αναφέρθηκε κατά την ομιλία του σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής, ο πρόεδρος της ΟΠΑΠ Α.Ε., Kamil Ziegler.

«Το στοίχημα του ΟΠΑΠ είναι η ανάπτυξη. Εργαζόμαστε εντατικά γι’ αυτό. Σήμερα είναι μία ιδιαίτερη ημέρα για εμάς, καθώς σηματοδοτεί την επίσημη έναρξη του προγράμματος «Επιχειρηματική Ανάπτυξη από τον ΟΠΑΠ», το οποίο υλοποιούμε σε συνεργασία με την ENDEAVOR Greece», σημείωσε ο κύριος Ziegler.

«Πρόκειται για μία πρωτοβουλία που στόχο έχει να αναπτύξει της προοπτικές μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Αποτελεί το τρίτο βασικό πρόγραμμα που υλοποιούμε στο πλαίσιο της στρατηγικής μας για την εταιρική υπευθυνότητα, ύστερα από τις επιτυχημένες πρωτοβουλίες που προηγήθηκαν, τις Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ και την ανακαίνιση των δύο παιδιατρικών νοσοκομείων. Η ανταπόκριση της επιχειρηματικής κοινότητας στο κάλεσμα του ΟΠΑΠ, ήταν πολύ μεγάλη. Θέλω να συγχαρώ όσους συμμετείχαν, καθώς και τις 20 επιχειρήσεις που επελέγησαν και ετοιμάζονται να κάνουν ένα βήμα μαζί μας. Πιστεύω ότι σήμερα ξεκινά κάτι καλύτερο για την επιχειρηματικότητα, την ανάπτυξη και την απασχόληση στην ελληνική αγορά, και ο ΟΠΑΠ δίνει έμπρακτα το ‘παρών’ σε αυτό».

Cope:  Στο επίκεντρο η εταιρική ευθύνη

Στη συνέχεια ο διευθύνων σύμβουλος της ΟΠΑΠ, Damian Cope, αναφέρθηκε στο στρατηγικό πλάνο της εταιρείας στον τομέα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

«Το 2014 μετά την ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ αποφασίσαμε να αναμορφώσουμε τη στρατηγική εταιρικής ευθύνης του ΟΠΑΠ και να ανταποκριθούμε στις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας. Έτσι στοχεύσαμε σε τρεις συγκεκριμένους τομείς. Ο πρώτος στόχος ήταν να αναβαθμίσουμε την υγεία, ο δεύτερος να αναδείξουμε τις αξίες του αθλητισμού και ο τρίτος να αναπτύξουμε την απασχόληση», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της ΟΠΑΠ. 

Και συμπλήρωσε: «Οι περισσότεροι γνωρίζετε την προσφορά μας με την ανακαίνιση των δύο παιδιατρικών νοσοκομείων, Αγία Σοφία και Αγλαΐα Κυριακού. Θα τηρήσουμε τη συγκεκριμένη δέσμευση προσφοράς και τα επόμενα χρόνια. Η συνολική έκταση που έχουμε ανακαινίσει στα δύο νοσοκομεία, είναι περίπου ίση με την έκταση του σταδίου Camp Nou. Οι φίλοι του ποδοσφαίρου είναι σε θέση να το γνωρίζουν καλύτερα».

Μεταξύ άλλων ο κύριος Cope τόνισε ότι η δραστηριοποίηση της ΟΠΑΠ Α.Ε. στον τομέα εταιρικής ευθύνης θα είναι συνεχείς, ενώ ανάλογες ενέργειες, σε ακόμα πιο έντονη κλίμακα, θα ακολουθήσουν και στο μέλλον.