Τράπεζα Κύπρου : Αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή στο ταμπλό

Την οριστική επιστροφή της μετοχής της Τράπεζας Κύπρου στα χρηματιστήρια Κύπρου και Αθήνας ανακοινώνουν σήμερα οι χρηματιστηριακές αρχές.

Σύμφωνα με την πρόεδρο της επιτροπής κεφαλαιαγοράς Δήμητρα Καλογήρου, όλες οι διαδικασίες που επιβάλλονταν ολοκληρώθηκαν και όλες οι διευκρινίσεις που ζητήθηκαν δόθηκαν, με στόχο την απρόσκοπτη επιστροφή της μετοχής στο ΧΑΚ και στο ΧΑ.

Ο γενικός διευθυντής του ΧΑΚ Νώντας Μεταξάς δήλωσε στη StockWatch ότι θα εκδοθεί ανακοίνωση με την οποία θα γνωστοποιείται στο επενδυτικό κοινό η επιστροφή της μετοχής στα δύο χρηματιστήρια.

Η μετοχή της Τράπεζας Κύπρου τέθηκε εκτός διαπραγμάτευσης από τα δύο χρηματιστήρια τον Μάρτιο του 2013 μετά τις δραματικές αποφάσεις του Eurogroup.

Έκτοτε η μετοχική της σύνθεση έχει ανατραπεί, με τους τότε μετόχους να κατέχουν σήμερα κοντά στο 0,5% του μετοχικού κεφαλαίου.

Πρόσφατα, η Τράπεζα προχώρησε σε έκδοση κεφαλαίου στην τιμή των €0,24 ανά μετοχή – περίπου 17 σεντ κάτω από την λογιστική της αξία.

Χθες, ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Κύπρου, John Hourican, αναφερόμενος στην επανένταξη της μετοχής της τράπεζας στο ΧΑΚ και στο ΧΑ, είπε ότι στόχος δεν είναι η άντληση χρημάτων, αλλά η δημιουργία μακροπρόθεσμης αξίας για τους μετόχους.

Πηγή : stockwatch.com.cy