Attica Bank : Τα ξένα fund και το σχέδιο Β με το ΤΣΜΕΔΕ

Η αντίστροφη μέτρηση μέχρι την επόμενη γενική συνέλευση έχει ήδη αρχίσει για την Attica Bank.

Με δεδομένο ότι την Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου, θα συνέλθουν οι μέτοχοι της τράπεζας, τότε λήγει και η προθεσμία, που έχει δώσει η διοίκηση στα ξένα funds, τα οποία και έχουν εκδηλώσει αρχικό ενδιαφέρον για να μπουν στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και να αποκτήσουν μερίδιο.  

To γεγονός ότι οι ξένοι καθυστερούν διαρκώς, επικαλούμενοι την πολιτική αβεβαιότητα, προβληματίζει ιδιαίτερα τη διοίκηση Μάναλη, η οποία αναζητεί άμεσα εναλλακτική λύση.

Στο πλαίσιο αυτό, είναι έτοιμη να ενεργοποιήσει το σχέδιο Β, που προβλέπει την ολική άσκηση του δικαιώματος του ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ, το οποίο είναι ήδη κάτοχος του 51%. Σύμφωνα με στελέχη κοντά στη διοίκηση, "με δεδομένο ότι οι κεφαλαιακοί δείκτες της τράπεζας βρίσκονται πάνω από το 9%, εκτιμάται ότι η ολική άσκηση του δικαιώματος του ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ αρκεί ως πρώτο βήμα της διαδικασίας κεφαλαιακής ενίσχυσης. Από εκεί και πέρα, όσοι επενδυτές θέλουν να μπουν στην αύξηση, δύνανται να το πράξουν".

Πάντως, πηγές της Τράπεζας της Ελλάδος δεν κρύβουν την αισιοδοξία τους ότι τελικά όλα θα κυλήσουν ομαλά και εκτιμούν ότι η Attica θα ανακεφαλαιοποιηθεί χωρίς σημαντικές επιπτώσεις.