Στο ΥΓΕΙΑ η διαχείριση το Ερρίκος Ντυνάν και επίσημα

Την ανάθεση του μάνατζμεντ στο όμιλο ΥΓΕΙΑ αποφάσισε το Ερρίκος Ντυνάν. Ειδικότερα σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται: "Το μη-κερδοσκοπικό «Κοινωφελές Ίδρυμα Ερρίκος Ντυνάν» Ν.Π.Ι.Δ ενημερώνει ότι το Δ.Σ. του Ιδρύματος αποφάσισε ομόφωνα την ανάθεση στον Όμιλο ΥΓΕΙΑ των υπηρεσιών διαχείρισης παρόχου υγείας δευτεροβάθμιας φροντίδας, για το Νοσοκομείο που λειτουργεί με τον ομώνυμο διακριτικό τίτλο".

Θυμίζουμε ότι οι οφειλές του Ντυνάν αγγίζουν τα 280 εκατ. ευρώ. Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει γίνει γνωστό αν μετά τη λήξη αυτής της μεταβατικής περιόδου θα βγει ξανά διαγωνισμός για την πώληση του νοσοκομείου και αν ο όμιλος Υγεία θα προχωρήσει για την εξαγορά του.

Η προσπάθεια εξεύρεσης επενδυτή και πώλησης των μετοχών του νοσοκομείου είχε ξεκινήσει από το 2012, ενώ ένα χρόνο νωρίτερα είχε συζητηθεί η παραχώρηση του management και πάλι όμως, χωρίς αποτέλεσμα.

Ο λόγος για τον οποίο δεν προχώρησαν οι διαπραγματεύσεις τα υψηλά χρέη του Ερρίκος Ντυνάν.

Εκτός από το δάνειο των 90 εκατ. που βρίσκεται στην Τράπεζα Πειραιώς, υπάρχουν χρέη σε προμηθευτές και υποχρεώσεις σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία. Επιπλέον οφείλονται μισθοί κατά μέσο όρο 11 μηνών στους εργαζομένους (συνολικά το νοσοκομείο μετρά 824 εργαζόμενους -νοσηλευτικό, παραϊατρικό, διοικητικό προσωπικό- και 180 γιατρούς). Οι απαιτήσεις του φτάνουν τα 150 εκατ.

Το Ντυνάν βάσει καταστατικού είναι ιδιοκτησία του Κοινωφελούς Ιδρύματος, Ερρίκος Ντυνάν Ν.Π.Ι.Δ, το οποίο ιδρύθηκε από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.