Απλά macro trading ή και μια δόση insider trading;

Τα σημερινά μακροοικονομικά στοιχεία για τη βρετανική οικονομία ήταν πλήρως απογοητευτικά με αποτέλεσμα να οδηγήσουν σε πολύ μεγάλες απώλειες τη στερλίνα. Η ισοτιμία έφθασε σχεδόν μέχρι το 1,5000 με την τελευταία φορά που διαπραγματεύτηκε κάτω από αυτό το επίπεδο να είναι στις 13 Ιουλίου 2010.

Η σημερινή κίνηση της στερλίνας δεν είναι κάτι καινούριο σε όλα αυτά που βλέπουμε από τότε που ήταν στο 1,6000 μερικές εβδομάδες πριν. Αυτό που είναι γεγονός είναι ότι η ΒΟΕ αρνείται να βοηθήσει την βρετανική οικονομία και επιμένει σε μια πολιτική που δημιουργεί μεγάλα προβλήματα.

Τα προβλήματα αυτά έσπευσε να εκμεταλλευτεί για μια ακόμα φορά ο George Soros και είναι γνωστό ότι είναι πωλητής στη στερλίνα από το 1,6000. Λίγο υψηλότερα έβγαλε το πρώτο του δισεκατομμύριο από αυτή τη θέση και αν συνεχίζει να είναι πωλητής κοντεύει να φθάσει και μισό δισεκατομμύριο ακόμα.

Ο Soros έχει ένα ακόμα κερδισμένο στοίχημα γιατί προφανώς αγνόησε τα αισιόδοξα σενάρια της ΒΟΕ. Παρόλα αυτά, για μια ακόμα φορά έγινε φανερό ότι όταν ο Soros θα πουλήσει κάτι, κανένας δεν θα μπει στον κόπο να τον ανακόψει. Ούτε καν με μια δήλωση. Ο εφιάλτης του 1992 ακόμα κατατρέχει όχι μόνο την ΒΟΕ αλλά και κάθε άλλη κεντρική τράπεζα.

Άραγε η ανάληψη των καθηκόντων της ΒΟΕ από τον Carney θα είναι η οριστική επιβεβαίωση της πρόβλεψης του Soros για μεγαλύτερη στήριξη και χαμηλότερα επιτόκια;