Μέτα: Σημαντικό έργο για την Αλβανία ο αγωγός TAP

Μέτα: Σημαντικό έργο για την Αλβανία ο αγωγός TAP

Συνάντηση του Αλβανού Προέδρου με τον ομόλογό του τού Αζερμπαϊτζάν

Σημαντικό έργο για την Αλβανία χαρακτήρισαν σε δηλώσεις τους τον αγωγό φυσικού αερίου TAP, οι πρόεδροι της Αλβανίας Ιλίρ Μέτα και του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο ΑΤΑ.

Η επιτυχής ολοκλήρωση του έργου του αγωγού θα ανοίξει νέες ευκαιρίες συνεργασίας, ανέφεραν οι δύο άνδρες. Στη διάρκεια της συνάντησής τους, οι πρόεδροι της Αλβανίας και του Αζερμπαϊτζάν εξέτασαν θέματα διμερούς ενδιαφέροντος, με έμφαση στην οικονομική συνεργασία και τόνισαν, ότι το εξαιρετικό επίπεδο των διμερών σχέσεων μπορεί να βελτιωθεί περαιτέρω.

Ο κ. Μέτα ευχαρίστησε τον κ. Αλίεφ, για τη στήριξη που παρείχε στην Αλβανία σε σχέση με τα έργα των αγωγών IAP και TAP, μέσω των οποίων η Αλβανία καθίσταται μέλος ενός σημαντικού δικτύου των παγκόσμιων ενεργειακών αξόνων. Στη διάρκεια της συνάντησής τους, οι πρόεδροι της Αλβανίας και του Αζερμπαϊτζάν αναφέρθηκαν επίσης, στη συνεργασία που αναπτύσσεται στον τομέα του τουρισμού, τις ευκαιρίες που ανοίγονται στις εμπορικές σχέσεις, αλλά και στην ανάγκη ενθάρρυνσης των επιχειρηματικών συναντήσεων μεταξύ των δύο χωρών.