Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ

Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ

Αφορά στις μονάδες Μεγαλόπολης και Φλώρινας και η προθεσμία λήγει στις 19 Μαρτίου

Ανακοινώθηκε και επίσημα απόψε η επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων Μεγαλόπολης και Φλώρινας της ΔΕΗ, η οποία αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της.

Νωρίτερα συνεδρίασε το ΔΣ της επιχείρησης, το οποίο «επαναλαμβάνει και προκηρύσσει τη διαγωνιστική διαδικασία για τη μεταβίβαση του 100% της συμμετοχής της στο μετοχικό κεφάλαιο της "Λιγνιτική Μελίτης Α.Ε." ή/και της "Λιγνιτική Μεγαλόπολης Α.Ε."». Η δημόσια Κοινή Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος και Υποβολής Δεσμευτικών Προσφορών αναρτήθηκε στον στην ιστοσελίδα της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με την προκήρυξη, η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος θα λήξει στις 19 Μαρτίου, ενώ θα ακολουθήσει διαπραγμάτευση των όρων της συμφωνίας μετόχων και η υποβολή δεσμευτικών προσφορών. Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν τόσο οι επιχειρήσεις/κοινοπραξίες που συμμετείχαν στην προηγούμενη διαδικασία (που κηρύχθηκε άγονη) όσο και νέοι ενδιαφερόμενοι που πληρούν τις προϋποθέσεις οικονομικής και τεχνικής επάρκειας.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Μανώλης Παναγιωτάκης εξέφρασε χθες την αισιοδοξία του για επιτυχή ολοκλήρωση του διαγωνισμού.

1
σχόλιο
  1. avatar Στεφανος

    Εαν μπορει μια Ελληνικη εταιρια να την αγορασει την ΔΕΗ. Εαν οχι, ολοι οι Ελληνες καταναλωτες θα κανουν καποιους ξενους πιο πλουσιους στην πλατη των Ελληνων. Η ΔΕΗ σιγουρα χρειαζεται ανακαινιση. Αλλα δεν πρεπει να χασουμε και ενα αλλο κομματι της χωρας. Οι εισαγωγες σημαίνουν προιοντα ερχονται και χρηματα φευγουν. Εαν τα χρηματα που πληρώνουμε στην ΔΕΗ παει στους ξενους, ειναι σαν να κανεις εισαγωγες.

Παρακαλούμε περιμένετε ...