Πτώση των τιμών του πετρελαίου το 2019 προβλέπει ο ΟΠΕΚ

Πτώση των τιμών του πετρελαίου το 2019 προβλέπει ο ΟΠΕΚ

Σύμφωνα με έκθεση η προσφορά από χώρες εκτός Οργανισμού θα υπερκαλύψει τη ζήτηση

Πτώση των διεθνών τιμών του πετρελαίου αναμένεται εντός του 2019, καθώς σύμφωνα με τον ΟΠΕΚ μπορεί να υπάρξει πλεονάζουσα προσφορά πετρελαίου, καθώς η παγκόσμια οικονομία επιβραδύνεται και η προσφορά των ανταγωνιστών παραγωγών του Οργανισμού αυξάνεται ταχύτερα του αναμενόμενου.

Στη μηνιαία έκθεσή του ο ΟΠΕΚ ανέφερε, ότι η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου θα αυξηθεί το επόμενο έτος κατά 1,29 εκατ. βαρέλια την ημέρα, μειωμένη κατά 70.000 βαρέλια σε σύγκριση με ό, τι προβλεπόταν τον περασμένο μήνα. Πρόκειται για την τέταρτη συνεχόμενη πτωτική αναθεώρηση της πρόβλεψης του ΟΠΕΚ για την παγκόσμια ζήτηση αργού.

«Αν και η αγορά πετρελαίου έχει φθάσει σε ισορροπία τώρα, οι προβλέψεις για την αύξηση της προσφοράς το 2019 από παραγωγούς εκτός του ΟΠΕΚ, δείχνουν ότι αυτή ενισχύεται και θα υπερβεί την αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης πετρελαίου, οδηγώντας σε διεύρυνση της πλεονάζουσας προσφοράς στην αγορά», σημείωσε ο ΟΠΕΚ. Η επόμενη συνεδρίαση του ΟΠΕΚ για τον καθορισμό της πολιτικής του θα πραγματοποιηθεί στις 6 Δεκεμβρίου.