Ο κομβικός ρόλος της Αλεξανδρούπολης ως ενεργειακό κέντρο και το κάλεσμα σε Αμερικανούς επενδυτές

Ο κομβικός ρόλος της Αλεξανδρούπολης ως ενεργειακό κέντρο και το κάλεσμα σε Αμερικανούς επενδυτές

Τα σημαντικά στρατηγικά έργα που προωθούνται στην περιοχή

Τον κομβικό ρόλο της περιοχής του Έβρου στα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται στον τομέα της ενέργειας υπογράμμισε από την Αλεξανδρούπολη ο αμερικανός πρέσβης. Ο κ. Πάιατ κάλεσε τους Αμερικανούς να επενδύσουν στην περιοχή και να γίνουν μέρος ενός φιλόδοξου σχεδίου.

Ο Τζέφρι Πάιατ μίλησε με θερμά λόγια για τον κομβικό ρόλο του Έβρου ως ενεργειακό κέντρο της Ευρώπης.

«Συζητήσαμε πολλά για τις επενδύσεις και τις ευκαιρίες που βλέπουμε στην Αλεξανδρούπολη από έναν συνδυασμό στρατηγικών σχεδίων. Αυτά τα σχέδια θα εκμεταλλευτούν τη στρατηγική τοποθεσία αυτής της πόλης, ώστε να δημιουργηθούν οικονομικές ευκαιρίες για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Ελπίζουν ότι οι Αμερικανοί επενδυτές θα συμμετέχουν σε αυτό το νέο σενάριο», τόνισε ο κ. Πάιατ σε δηλώσεις του, όπως μετέδωσε ο Alpha στο κεντρικό του δελτίο ειδήσεων.

Ο Τζέφρι Πάιατ αναφέρθηκε σε μια σειρά από στρατηγικά έργα, όπως ο αγωγός TAP, ο οποίος μέσω της Ελλάδας θα μεταφέρει φυσικό αέριο από την Κασπία στην Ευρώπη. «Η ιδιωτικοποίηση του λιμένος. Η πλωτή μονάδα επαναεριοποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου, η οποία ελπίζουμε να προχωρήσει. Η επικείμενη ολοκλήρωση του αγωγού ΤΑΡ», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε πριν συμπληρωθεί ένας μήνας από τη σημαντική συμφωνία μεταξύ της Gastrade και ΔΕΠΑ για το μεγάλο έργο στην Αλεξανδρούπολη, τον τερματικό σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου.

Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο το οποίο αναμένεται να διασφαλίσει νέες ποσότητες φυσικού αερίου για την τροφοδοσία της ελληνικής και της περιφερειακής αγοράς της Νότιο-Ανατολικής Ευρώπης, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στη διεύρυνση των πηγών προμήθειας φυσικού αερίου και στην ενεργειακή ασφάλεια.