Και νέα άνοδος της ανεργίας στην Ισπανία

Ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων αυξήθηκε κατά 0,54% στα 4,72 εκατ. το μήνα Σεπτέμβριο, ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας.

Κατά τη διάρκεια του προηγουμένου εξαμήνου ο αριθμός τους σημείωνε πτώση.

Παρά ταύτα, "πρόκειται για τα καλύτερα στοιχεία ανεργίας μηνός Σεπτεμβρίου, εδώ και πολλά χρόνια", δήλωσε ο πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι, από το Τόκιο, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη.

Το υπουργείο Εργασίας δεν έδωσε συνολικό ποσοστό για την ανεργία.

Η στατιστική υπηρεσία, ΙΝΕ, η οποία χρησιμοποιεί μια διευρυμένη μέθοδο υπολογισμού της ανεργίας, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, τοποθετεί τον αριθμό των ανέργων σχεδόν στα 6 εκατ. και το ποσοστό τους επί του εργασιακά ενεργού πληθυσμού στο 26,3%, στη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου.

Η Ισπανική οικονομία εμφανίζει ενδείξεις ανάκαμψης μετά από έξι χρόνια ύφεσης, ενώ η κυβέρνηση της χώρας αναθεώρησε επί τα βελτίω τις εκτιμήσεις της για την πορεία της οικονομίας, την προηγουμένη εβδομάδα.

Η ανεργία προβλέπεται, πλέον, να διαμορφωθεί στο επίπεδο του 26,6% στο τέλος του έτους, έναντι 27,1% όπως προβλεπόταν αρχικώς.

Το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν θα μειωθεί κατά 1,3% στην ίδια περίοδο, αλλά θα αυξηθεί κατά 0,7% στη διάρκεια του 2014, σύμφωνα με την κυβέρνηση.