Ρέζα Μογκαντάμ: Δύσκολη υπόθεση η Ελλάδα

«Δύσκολη υπόθεση» χαρακτήρισε την Ελλάδα ο διευθυντής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ρέζα Μογκαντάμ.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό Survey Magazine του ΔΝΤ, σημείωσε ότι «τα δημοσιονομικά, η ανταγωνιστικότητα και τραπεζικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, καθώς και ένα υψηλό αρχικό επίπεδο του χρέους έχουν καταστήσει την χώρα μια δύσκολη υπόθεση».

Τόνισε ωστόσο, ότι “έχει σημειωθεί πρόοδος στο πρωτογενές δημοσιονομικό ισοζύγιο στην Ελλάδα, το κόστος εργασίας και το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών, ωστόσο η κατάσταση παραμένει δύσκολη, κυρίως όσον αφορά στο υψηλό χρέος και την ανταγωνιστικότητα”.

Ο κ. Μογκαντάμ σημείωσε ότι «η ομάδα μας στην Ελλάδα θα συνεχίσει να εργάζεται σκληρά και να βοηθά τις ελληνικές αρχές να χαράξουν μία πορεία σταθερότητας και ανανέωσης της εμπιστοσύνης».

Αναφερόμενος στην κρίση της Ευρωζώνης είπε ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες «έχουν λάβει πρωτοφανή μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης και έχουν δεσμευθεί να κάνουν ό,τι είναι απαραίτητο για τη διασφάλιση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας της ζώνης του ευρώ».

Μάλιστα, ο κ. Μογκαντάμ τάχθηκε υπέρ της τραπεζικής ένωσης στην ΕΕ θεωρώντας την μέρος μίας πιο σταθερής και μακροπρόθεσμης αρχιτεκτονικής για την νομισματική ένωση.