Απειλεί να παραιτηθεί αν δεν… αυξηθεί κατά 1% ο ΦΠΑ !

Αποφασισμένος να παραιτηθεί από τη θέση του σε περίπτωση που αναβληθεί η αύξηση του ΦΠΑ, η οποία έχει προγραμματισθεί για τον ερχόμενο Οκτώβριο, εμφανίζεται ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Φαμπρίτσιο Σακομάνι, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Corriere della Serra.

Και μη φανταστείτε ότι πρόκειται για καμία τεράστια αύξηση: Πρόκειται για μία αύξηση της τάξεως του... 1%, από το 21% στο 22% !

Ωστόσο, σύμφωνα με τον Σακομάνι, η αύξηση αυτή δεν μπορεί να αναβληθεί, καθώς η χώρα πρέπει να εξασφαλίσει άμεσα έσοδα 1,6 δισ. ευρώ για να μπορέσει να διατηρήσει την σχέση ελλείμματος-ΑΕΠ εντός του 3%, ενώ δηλώνει ευθέως ότι “αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να προστατέψει την προσωπική του αξιοπιστία, από τη στιγμή που δεν τρέφει πολιτικές φιλοδοξίες”.

Ωστόσο, είναι αμφίβολο αν θα του κάνουν το χατίρι οι δυο ισχυρότεροι κυβερνητικοί εταίροι (το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα και το κεντροδεξιό Φόρτσα Ιτάλια), που τάσσονται ανοικτά υπέρ της αναβολής της αύξησης του φόρου προστιθέμενης αξίας, για να μπορέσει να στηριχθεί, με τον τρόπο αυτό, η ανάκαμψη της ιταλικής οικονομίας.