Οι Γερμανοί φοροφυγάδες κρύβουν λεφτά σε… κορσέδες και πάνες !

Τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα βρίσκεται στο στόχαστρο της Γερμανίας για τη μεγάλη φοροδιαφυγή που δεν έχει καταπολεμηθεί, όμως και οι Γερμανοί δεν είναι... άγιοι.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, οι Γερμανοί που είχαν καταθέσεις στην Ελβετία για να γλιτώσουν τη φορολόγησή τους στη Γερμανία έχουν πανικοβληθεί από τη τις έρευνες των γερμανικών αρχών, οι οποίες έχουν στα χέρια τους στοιχεία πελατών ελβετικών τραπεζών, και προσπαθούν με κάθε τρόπο να επαναπατρίσουν τα χρήματά τους, χωρίς να τους καταλάβει κανείς.

Τι εννοούμε όταν λέμε “με κάθε τρόπο”;

“Είχαμε έναν 72χρονο άνδρα που φορούσε γυναικείο κορσέ με 150.000 ευρώ χωμένα μέσα”, δηλώνει ο Μάρκους Ίκερτ, εκπρόσωπος γερμανικού τελωνείου στα σύνορα με την Ελβετία. “Σε μια άλλη περίπτωση, ένας άνδρας φόραγε δύο πάνες ακράτειας με σχεδόν 140.000 ευρώ ανάμεσά τους”.

Σε άλλο τελωνείο στα σύνορα των δύο χωρών, οι υπάλληλοι έπιασαν στα πράσα έναν άνδρα που είχε κρύψει 25.000 ευρώ μέσα σε μία... μελόπιτα! Σε άλλες περιπτώσεις, οι παραβάτες κρύβουν τα χρήματά τους στα παπούτσια τους και τα εσώρουχά τους, ενώ υπήρξε και μία περίπτωση όπου βρέθηκαν χρήματα κρυμμένα δίπλα στην μπαταρία του αυτοκινήτου!

Ο νόμος ορίζει ότι τα χρηματικά ποσά άνω των 10.000 ευρώ πρέπει να δηλώνονται στο τελωνείο, αλλά προφανώς οι Γερμανοί φοροφυγάδες δε θέλουν να δηλώσουν αυτά τα χρήματα, αλλιώς θα πρέπει να λογοδοτήσουν γι' αυτά. Η περίπτωση άλλωστε του προέδρου της Μπάγερν Μονάχου και προσωπικού φίλου της Άνγκελα Μέρκελ, Ούλι Χένες, ο οποίος κατηγορείται ότι έστελνε τα λεφτά του στην Ελβετία για να γλιτώνει φόρους, είναι αρκετά πρόσφατη και λειτουργεί ως “φόβητρο” για τους αμετανόητους φοροφυγάδες...