Μέρκελ: Πρέπει να διατηρηθεί η πίεση για μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα

Κλειστά κρατάει η Άνγκελα Μέρκελ τα χαρτιά της μέχρι τώρα σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο ενός τρίτου πακέτου στήριξης για την Ελλάδα (πέρα από τη δήλωσή της ότι στα μέσα του 2014 θα επανεξεταστεί η κατάσταση και θα αποφασιστεί αν χρειάζεται η χώρα περαιτέρω βοήθεια), και σε συνέντευξή της που θα δημοσιευθεί αύριο Τρίτη στην εφημερίδα Saarbrücker Zeitung εξηγεί το γιατί.

Στόχος της Μέρκελ είναι να μη χαλαρώσουν οι πιέσεις για μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα. “Πρέπει να διατηρηθεί το κίνητρο για την Ελλάδα ώστε να συνεχιστούν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, οπωσδήποτε να μην εξασθενήσει, και λέω τώρα κάτι για το αποτέλεσμα ενός προγράμματος που θα διαρκέσει ακόμα έναν χρόνο”, δηλώνει στη γερμανική εφημερίδα η Μέρκελ, απορρίπτοντας εκ νέου ένα “κούρεμα” χρέους, που θα προκαλούσε “μεγάλη αβεβαιότητα” στους επενδυτές.

Η Γερμανίδα καγκελάριος επιτίθεται εξάλλου στον προκάτοχό της, τον σοσιαλδημοκράτη Γκέρχαρντ Σρέντερ, για την κριτική που άσκησε εις βάρος της πολιτικής της πρόσφατα. “Ο προκάτοχός μου θα έπρεπε πρώτα απ' όλα να σκεφτεί τη δική του συνεισφορά στο ότι η Ελλάδα, παρ' όλες τις προειδοποιήσεις, έγινε δεκτή στην Ευρωζώνη”. Αναφέρει μεταξύ άλλων.