Σόιμπλε: Όχι σε “κούρεμα”, ναι σε επιπλέον διευκολύνσεις

Για τα μέσα του 2014 παραπέμπει τη συζήτηση για μελλοντική επιπλέον βοήθεια στην Ελλάδα ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, απορρίπτοντας πάντως κατηγορηματικά το ενδεχόμενο ενός “κουρέματος” χρέους.

“Δε θα υπάρξει άλλη αναδιάρθρωση χρέους”, ξεκαθαρίζει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών σε συνέντευξή του στο εβδομαδιαίο γερμανικό περιοδικό Wirtschaftswoche, τονίζοντας πως “δεν υπάρχουν κρυφά σχέδια για την μετεκλογική περίοδο” και “δε θα αναβληθεί καμία απόφαση στην Ευρώπη εξαιτίας του εκλογικού αποτελέσματος στη Γερμανία”.

Σύμφωνα με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στα μέσα του 2014 θα πρέπει να επανεξεταστεί το ελληνικό πρόγραμμα, που λήγει στο τέλος του 2014, και να αποφασιστεί τότε αν και τι περαιτέρω χρειάζεται να γίνει.

Όπως επισημαίνει ο Γερμανός υπουργός, υπάρχει ήδη η δέσμευση, αν η Ελλάδα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της και παράλληλα παρουσιαστεί ανάγκη για περαιτέρω βοήθεια, να εξεταστούν επιπλέον διευκολύνσεις για τη χώρα. Ως παράδειγμα αναφέρει τη συγχρηματοδότηση από τα ευρωπαϊκά διαρθρωτικά ταμεία.

Όσο για το ύψος του επόμενου πακέτου βοήθειας για την Ελλάδα, ο Σόιμπλε επιμένει: “Αυτό δεν μπορούμε ακόμα να το πούμε σήμερα, είναι πάρα πολύ νωρίς”.