Μείωση της ανεργίας στην Ευρωζώνη για πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια

Πτώση για πρώτη φορά μετά από δύο και πλέον χρόνια σημείωσε ο αριθμός των ανέργων στην Ευρωζώνη τον Ιούλιο, όπως δείχνουν τα στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Αναλυτικότερα, βάσει των στοιχείων της Eurostat, που όμως δεν περιλαμβάνουν δεδομένα για τον Ιούνιο από την Ελλάδα, ο αριθμός των ανέργων μειώθηκε κατά 24.000 τον Ιούνιο, γεγονός που σηματοδοτεί την πρώτη μείωση της ανεργίας στην Ευρωζώνη από τον Απρίλιο του 2011.

Όπως επισημαίνει το πρακτορείο Reuters, αν και ως απόλυτο μέγεθος ο αριθμός αυτός θεωρείται μικρός σε σχέση με την ανεργία συνολικά στην Ευρωζώνη, η οποία παρέμεινε σταθερή στο επίπεδο του 12,1% για τέταρτο κατά σειρά μήνα, η εξέλιξη εμφανίζεται να αναχαιτίζει την έως τώρα ευθέως ανοδική πορεία του μεγέθους αυτού.

Η μόνη χώρα όπου η ανεργία δε δείχνει να σταθεροποιείται είναι η Κύπρος, όπου το ποσοστό της ανεργίας μέσα σε ένα μήνα αυξήθηκε από το 16,5% στο 17,3%. Στον αντίποδα το μικρότερο ποσοστό ανεργίας σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση διαθέτει η Αυστρία, καθώς τον Ιούνιο υποχώρησε κατά ακόμα 0,1%, στο 4,6%.

Παράλληλα, ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη παρέμεινε σταθερός στο επίπεδο του 1,6% τον Ιούλιο, όπου είχε διαμορφωθεί τον Ιούνιο.