Γιούνκερ: Ανεξέλεγκτη η ανεργία των νέων στον ευρωπαϊκό Νότο

“Ανεξέλεγκτη” χαρακτήρισε την κατάσταση όσον αφορά στην ανεργία των νέων στον ευρωπαϊκό Νότο ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, σχολιάζοντας ότι η λιτότητα πρέπει να πηγαίνει “χέρι-χέρι” με την ανάπτυξη.

Σε συνέντευξή του στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα του γερμανικού χρηματιστηρίου, ο πρώην πρόεδρος του Eurogroup δηλώνει ότι στηρίζει το “νέο ρυθμό” που δίνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στη λιτότητα, η οποία, όπως σημειώνει, “πρέπει να πηγαίνει χέρι-χέρι με την ανάπτυξη” και να χαλαρώσει στις χώρες οι οποίες αντιμετωπίζουν ύφεση.

Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου εμφανίστηκε να συμφωνεί εν μέρει με το Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος πρόσφατα ανέφερε ότι δεν είναι αρμοδιότητα της Κομισιόν “να μας υποδεικνύει τι θα κάνουμε” και επεσήμανε ότι η Κομισιόν μπορεί μόνο “να προτείνει πολιτικές”. Διαφώνησε ωστόσο με τον Βρετανό ομόλογό του Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος τάσσεται υπέρ της αναθεώρησης των ευρωπαϊκών συνθηκών και υπογράμμισε ότι θα στήριζε μόνο αλλαγές οι οποίες θα ενίσχυαν την οικονομική και νομισματική ένωση.

Ο Γιούνκερ πήρε εξάλλου ξεκάθαρη θέση υπέρ της Άνγκελα Μέρκελ στις επικείμενες εκλογές στη Γερμανία, τονίζοντας ότι “είναι προς το συμφέρον της χώρας να επανεκλέξει την Άνγκελα Μέρκελ”.