Σουλτς: Δεν μπορούμε να περιμένουμε μέχρι τις γερμανικές εκλογές

Την αναγκαιότητα λήψης άμεσων μέτρων για την αναζωογόνηση της οικονομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας υπερθεμάτισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Γερμανικό Πρακτορείο.

"Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει το χρόνο για να περιμένει μέχρι τις γερμανικές εκλογές", δήλωσε ο Σουλτς, ο οποίος προέρχεται από το γερμανικό αντιπολιτευόμενο Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD).

Ο Σουλτς κάλεσε τους ηγέτες της ΕΕ να αντιμετωπίσουν την ανεργία των νέων, η οποία είναι ιδιαίτερα υψηλή στη νότια Ευρώπη, υπερβαίνοντας το 59% στην Ελλάδα και πλησιάζοντας το 56% στην Ισπανία. "Ένας άνεργος νέος ή νέα στην Ισπανία δεν μπορεί να περιμένει τους Γερμανούς ψηφοφόρους", σχολίασε ο Σουλτς.

Ο επικεφαλής του Ευρωκοινοβουλίου πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην Ιταλία και, μιλώντας πριν από συναντήσεις του με τον πρόεδρο Τζόρτζιο Ναπολιτάνο και τον πρωθυπουργό Ενρίκο Λέτα, δε θέλησε να επικρίνει τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, αλλά αντίθετα εξέφρασε την υποστήριξή του προς την κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού την οποία υποστηρίζει ο μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης.