Ψάχνουν πρόσθετα στοιχεία ενεργητικού για την τράπεζα Κύπρου

Τη μεταφορά πρόσθετων στοιχείων ενεργητικού από τη Λαϊκή Τράπεζα για ενίσχυση του ισολογισμού της Τράπεζας Κύπρου προγραμματίζουν οι αρμόδιες αρχές.

Εσωτερικό σημείωμα που ετοιμάστηκε στις 29 Απριλίου από τεχνοκράτες της Κεντρικής Τράπεζας και του υπουργείου Οικονομικών αναφέρει ότι θα πρέπει τις επόμενες μέρες να εκδοθεί νέο διάταγμα για μεταφορά συγκεκριμένων εκτός ισολογισμού στοιχείων της Λαϊκής Τράπεζας στην Κύπρο προς την Τράπεζα Κύπρου.

Γίνονται επίσης σκέψεις για τη μεταφορά άλλων περιουσιακών στοιχείων, όπως το επενδυτικό χαρτοφυλάκιο και τα ακίνητα της Λαϊκής στην Ελλάδα.

Τα στοιχεία αυτά δεν ήταν μέρος της συμφωνίας πώλησης προς την Τράπεζα Πειραιώς, αναφέρει το σημείωμα, που δημοσιεύει σήμερα ο Φιλελεύθερος.

Η ανάγκη μεταφοράς νέων στοιχείων ενεργητικού προέκυψε εν μέρει λόγω του χειρισμού του κρατικού ομολόγου €1,8 δισ. που εξέδωσε πριν ένα χρόνο η κυβέρνηση για κεφαλαιακή ενίσχυση της Λαϊκής.

Η τρόικα επιθυμεί όπως το ομόλογο μεταφερθεί στον ισολογισμό της Τράπεζας Κύπρου με έκπτωση, που δημιουργεί μια πρόσθετη ανάγκη σε ενεργητικό ύψους €200 εκ.