Οι Γιαπωνέζοι “τρελάθηκαν” και αγοράζουν Γαλλικά ομόλογα

Στη Γαλλία έστρεψαν το βλέμμα τους οι Ιάπωνες επενδυτές που αναζήτησαν υψηλότερες αποδόσεις με δεδομένη τη νομισματική χαλάρωση που επέβαλε η Τράπεζα της χώρας τους μέσω οικονομικού προγράμματος.

Η Γαλλία αποτέλεσε πόλο έλξης για τους επενδυτές με δεδομένη την υποχώρηση του επιτοκίου δανεισμού των δεκαετών ομολόγων στη δημοπρασία κρατικών τίτλων, γεγονός που καθησύχασε τους επενδυτές για την πορεία της οικονομίας.

Ο αρμόδιος φορέας διαχείρισης δημοσίου χρέους της χώρας εξέδωσε νέα σειρά δεκαετών κρατικών ομολόγων, τα οποία λήγουν το 2023, με το χαμηλότερο ιστορικά επιτόκιο του 1,81%. Παράλληλα, η Γαλλία πούλησε ομόλογα λήξεως το 2021 και το 2032.

Υπενθυμίζεται πως η προηγούμενη φορά που η Γαλλία δανείστηκε με ιστορικά χαμηλό επιτόκιο (1,94%) ήταν στην δημοπρασία 10ετών ομολόγων στις 6 Απριλίου.

Αναλυτικά, η Γαλλία άντλησε συνολικά 7,925 δις. Ευρώ, ποσό κοντά στο μέγιστο στόχο των 8 δισ. ευρώ. Όπως αναμενόταν, οι μεγαλύτερες τοποθετήσεις έγιναν στην έκδοση των 10ετών τίτλων.

Ειδικότερα, η Γαλλία άντλησε 2,920 δις. ευρώ από 8ετή ομόλογα λήξεως το 2021 με μέση απόδοση 1,42% έναντι 2,85% που ήταν στην προηγούμενη αντίστοιχη δημοπρασία. Το κουπόνι ήταν 3,25% και ο βαθμός κάλυψης 2,5.