“Η Ελλάδα απολύει δημοσίους υπαλλήλους μετά από 100 χρόνια”

Οι απολύσεις που προβλέπει το πολυνομοσχέδιο που υπερψηφίστηκε από τη Βουλή βρίσκονται στο επίκεντρο των διεθνών μέσων ενημέρωσης.

Η ελληνική κυβέρνηση πέρασε νομοσχέδιο που προβλέπει την απόλυση 15.000 δημοσίων υπαλλήλων μέχρι το τέλος του 2014, αναφέρει το βρετανικό δίκτου BBC.

"Η Ελλάδα ενέκρινε νομοσχέδιο για να πάρει τη νέα βοήθεια", γράφει η αμερικανική Wall Street Journal. Η εφημερίδα στην ηλεκτρονική της έκδοση αναφέρει ότι η ελληνική βουλή πέρασε ένα πολυνομοσχέδιο που δείχνει το δρόμο της εξόδου για χιλιάδες υπαλλήλους του δημοσίου τομέα και επικυρώνει άλλες μεταρρυθμίσεις που έχουν συμφωνηθεί με τους δανειστές. Οι αλλαγές αυτές είναι απαραίτητες για να ξεκλειδώσουν οι επόμενες δύο δόσεις της διεθνούς βοήθειας προς την Ελλάδα, ύψους 8,8 δισ. ευρώ.

"Ελληνικό νομοσχέδιο ανοίγει το δρόμο για απολύσεις δημοσίων λειτουργών" είναι ο τίτλος τηλεγραφήματος του Associated Press. Η ελληνική βουλή ενέκρινε κατεπείγον νομοσχέδιο που προβλέπει την αποχώρηση χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων και απελευθερώνει τη δόση των 8,8 δισ. ευρώ του διεθνούς δανείου. "Πρόκειται για το τελευταίο κύμα του δρακόντειου ελληνικού προγράμματος λιτότητας", σημειώνει το AP.

Το πρακτορείο Bloomberg, στον τίτλο του, σημειώνει ότι "ο Σαμαράς στηρίζει περικοπές θέσεων εργασίας εν όψει της έγκρισης της δόσης του δανείου". "Οι Έλληνες βουλευτές ψήφισαν νομοσχέδιο που προβλέπει την απόλυση 15.000 δημοσίων υπαλλήλων με την κυβέρνηση Σαμαρά να "καθαρίζει" και το τελευταίο εμπόδιο για να λάβει τη δόση", επισημαίνει το πρακτορείο.