Το master του Ντάισελμπλουμ ήταν… φάντασμα !

Όταν ο Γέρουν Ντάισελμπλουμ διορίστηκε υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, στις 13 Νοεμβρίου του 2012, το βιογραφικό του που αναρτήθηκε και σε επίσημους ευρωπαϊκούς διαδικτυακούς τόπους περιελάμβανε ένα master από το Πανεπιστήμιο του Κορκ, στην Ιρλανδία, στον τομέα των business economics. Ωστόσο, απ' ό,τι φαίνεται, τελικά αυτό το master δεν το απέκτησε ποτέ.

Η εσωτερική έρευνα που ακολούθησε στο Πανεπιστήμιο του Κορκ απέδειξε ότι ο Ντάισελμπλουμ δεν είχε πάρει κανένα πτυχίο από το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο, αλλά απλώς είχε περάσει εκεί κάποιους μήνες, κάνοντας έρευνες στον τομέα των επιχειρήσεων τροφίμων, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι το συγκεκριμένο master που δηλώθηκε στο βιογραφικό του δεν υπάρχει καν στο Πανεπιστήμιο του Κορκ!

Η αποκάλυψη αυτή ανάγκασε τον Ντάισελμπλουμ να “διορθώσει” το επίσημο βιογραφικό του, απαλείφοντας την επίμαχη αναφορά στον ανύπαρκτο τίτλο σπουδών, όμως ο θόρυβος από την ιστορία αυτή ενδέχεται να εντείνει την αμφισβήτηση προς το πρόσωπο του προέδρου του Eurogroup.

Πάντως, όλα δείχνουν πως το λάθος αυτό έγινε από αξιωματούχους του ολλανδικού υπουργείου Οικονομικών, οι οποίοι σπεύδουν να διευκρινίσουν ότι δεν υπήρξε καμία προσπάθεια παραπληροφόρησης σχετικά με τις σπουδές του Ντάισελμπλουμ, ενώ εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων δήλωσε σε ιρλανδική εφημερίδα πως το όλο θέμα οφείλεται σε λάθος μετάφραση και το λάθος διορθώθηκε αμέσως μόλις έγινε γνωστό.