Περιμένουν τους Κινέζους στις Κυπριακές Αερογραμμές

Εντός της εβδομάδας θα απαντήσουν οι Κινέζοι επενδυτές για το αν θα προχωρήσουν ή όχι στη συνεργασία για εξαγορά σημαντικού μεριδίου ττων Κυπριακών Αερογραμμών. Σύμφωνα με πληροφορίες του philenews κατά την τελευταία συνάντηση μεταξύ του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας και των Κινέζων επενδυτών, αυτοί ανέφεραν ότι αντιλαμβάνονται ότι το θέμα απόφασης είναι κατεπείγον και γι αυτό θα απαντήσουν θετικά ή αρνητικά εντός της τρέχουσας εβδομάδας χωρίς να διευκρινίσουν όμως πιο ακριβώς το πότε.

Παράλληλα, οι ενέργειες προς τον Λίβανο, που έγιναν μέσω του υπουργού Εμπορίου, Γιώργου Λακοτρύπη σε όλα τα επίπεδα -πρόεδρο και πρωθυπουργό του Λιβάνου- αναμένεται αύριο συνάντηση του πρέσβη της Κύπρου στη Βηρυτό, με τον επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας του Λιβάνου – ιδιοκτήτη της αεροπορικής εταιρείας MEA.

Στο μεταξύ, υπάρχει σε εξέλιξη και πλευρική βοήθεια παραγόντων της Κύπρου με άριστες σχέσεις με τα κέντρα εξουσίας του Λιβάνου, ώστε να αναθερμανθεί το ενδιαφέρον της ΜΕΑ για τις Κυπριακές Αερογραμμές.

Δεν αποκλείεται, εντός της εβδομάδας να επισκεφθεί την Κύπρο ανώτατος εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας του Λιβάνου, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει άμεσα και ελπίδες για σημαντικό ενδιαφέρον.

Ανάλογες νύξεις έγιναν τις τελευταίες μέρες και σε άλλους επενδυτές που επέδειξαν κατά διαστήματα ενδιαφέρον για συμμετοχή ή απόκτηση του κρατικού αερομεταφορέα της Κύπρου, ωστόσο η επιδείνωση της οικονομικής του κατάστασης απομακρύνει -χωρίς να εκμηδενίζει- τις όποιες προσδοκίες.

Στο μεταξύ, σήμερα Δευτέρα, το Δ.Σ. της εταιρείας, αναμένεται να παραδώσει στην εξ υπουργών Επιτροπή τις διευκρινίσεις και τα στοιχεία σχετικά με όλα τα σενάρια για το μέλλον του κρατικού αερομεταφορέα, που η Επιτροπή έχει ζητήσει.