Το Ανώτατο Δικαστήριο δίνει το “πράσινο φως” για το κούρεμα

Την ακύρωση των προσωρινών διαταγμάτων που είχαν εκδοθεί και προέβλεπαν την αναστολή της απόφασης για το “κούρεμα” καταθέσεων στην Τράπεζα Κύπρου και στη Λαϊκή αποφάσισε σήμερα το Ανώτατο Δικαστήριο.

Ο πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Πέτρος Αρτέμης, δικαιολογώντας την απόφαση αυτή επεσήμανε πως “η δικαιοσύνη δεν πρέπει μόνο να απονέμεται, αλλά και να φαίνεται ότι απονέμεται”, ενώ στην εισήγησή του ο γενικός εισαγγελέας υποστήριξε ότι ειδικά το διάταγμα που αφορά στη Λαϊκή θα πρέπει να ακυρωθεί, γιατί ο μέσος λογικός άνθρωπος ενδεχομένως να μη θεωρήσει αμερόληπτο το δικαστή λόγω του συμφέροντος που δήλωσε.

Υπενθυμίζεται ότι ο δικαστής που εξέδωσε τα προσωρινά διατάγματα, Μύρωνας Νικολάτος, αυτοεξαιρέθηκε μετά την έκδοσή τους, επικαλούμενος έμμεσο προσωπικό συμφέρον.

Πάντως το θέμα δεν τελειώνει εδώ, καθώς οι καταθέτες που είχαν ζητήσει την έκδοση προσωρινών απαγορευτικών διαταγμάτων απέσυραν τις απαιτήσεις τους και συμφώνησαν να εξεταστεί η ουσία των υποθέσεων τους στις 23 Απριλίου, μαζί με όλες τις άλλες.