Εφιαλτικά σενάρια για τη Cyprus Airways

Σε άμεση παραίτηση θα καλέσει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου των Κυπριακών Αερογραμμών, ενώ ο αερομεταφορέας βρίσκεται σε πρωτοφανή κρίση και εξετάζεται ακόμα και το άμεσο λουκέτο.

Σύμφωνα με τον "Φιλελεύθερο"  πολυσέλιδη έκθεση που αφορά το μέλλον των Κυπριακών Αερογραμμών κατέθεσαν στη χθεσινή συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, οι Υπουργοί Συγκοινωνιών, Εμπορίου και Εργασίας.

Καταγράφονται τα τρία σενάρια που βρίσκονται στο τραπέζι για το μέλλον της Cyprus Airways, τα οποία προβλέπουν:

1) Άμεσο τερματισμό της λειτουργίας των Κυπριακών Αερογραμμών

2) Προγραμματισμένος τερµατισµός της λειτουργίας των Κ.Α. μετά την καλοκαιρινή περίοδο.

3) Συνέχιση της λειτουργίας των Κ.Α. με 560 απολύσεις και δραστικές μειώσεις μισθών, μέχρι νεωτέρας.

Το τελευταίο σενάριο προκρίνεται από το Διοικητικό Συμβούλιο των Κυπριακών Αερογραμμών, με τη διατήρηση 6 αεροσκαφών συν ενός ως εφεδρικού όμως όπως γράφει η εφημερίδα "Αλήθεια", η κυβέρνηση προσανατολίζεται στο να αντικαταστήσει όλα τα μέλη, με νέα άτομα που θα προχωρήσουν στη λήψη ριζοσπαστικών μέτρων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα της Κύπρου το δημόσιο ως ο σχεδόν απόλυτος ιδιοκτήτης των Κυπριακών Αερογραμμών (σσ: κατέχει το 93.67% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας), εντός των προσεχών ωρών θα καλέσει όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους, ώστε να διορίσει νέα άτομα στο τιμόνι της εταιρείας.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία το τελευταίο χρονικό διάστημα δραστηριοποιείται και στην ελληνική αγορά κάνοντας πτήσεις εσωτερικού.