Βγενόπουλος: Η μεγαλύτερη ζημιά στις τράπεζες έγινε από δηλώσεις

“Λάβρος” κατά πάντων εμφανίστηκε ο Ανδρέας Βγενόπουλος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κυπριακό δίκτυο Sigma, καταγγέλλοντας μάλιστα ότι άνθρωπος της Alvarez & Marsal, της εταιρείας που έχει αναλάβει τον ανεξάρτητο έλεγχο των κυπριακών τραπεζών.

Αναφερόμενος στις κατηγορίες που διατυπώνονται εις βάρος του για την περίοδο που ήταν στη Λαϊκή Τράπεζα, ο κ. Βγενόπουλος κάνει λόγο για λασπολογία, αφού πριν παραδώσει τη Λαϊκή τρεις οίκοι διεξήγαγαν έρευνες με τις οποίες αποδεικνυόταν ότι τότε η τράπεζα δεν αντιμετώπιζε προβλήματα, όπως ανέφερε, ζητώντας να δημοσιοποιηθούν τα τρία αυτά πορίσματα, αλλά και η έκθεση της Pimco και το πόρισμα της Alvarez & Marsal.

Ο κ. Βγενόπουλος υποστήριξε πως τη μεγαλύτερη ζημιά στο κυπριακό τραπεζικό σύστημα την προκάλεσαν οι δηλώσεις αξιωματούχων που το απαξίωναν, χαρακτηρίζοντας τις ενέργειές τους αυτοκαταστροφικές, ενώ έθεσε εαυτόν στη διάθεση των κυπριακών αρχών, εφ' όσον δημοσιοποιηθούν όλα τα ανωτέρω πορίσματα, στο πλαίσιο της αναζήτησης ευθυνών

Καταλήγοντας ο Ανδρέας Βγενόπουλος παρουσίασε δύο διαφορετικές επαγγελματικές κάρτες του ιδίου προσώπου, το οποίο εργάζεται για την εταιρεία Alvarez & Marsal, αλλά παράλληλα κατέχει και κάρτα της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου.